Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Adapazarı’nda bir gün

Adapazarı’nda bir gün

Sapanca Gölü genellikle, Adapazarı’nda görülmesi gereken yerler denince akla ilk gelen yer olur. Doğanın oldukça cömert olduğu Sapanca’da sizi harika bir gün bekliyor. Bunu sadece biz değil, Adapazarlılar da söylüyor. Şehirle ilgili önerileri bununla sınırlı değil. Adapazarı’nda ne yenir, Adapazarı’nın tarihi yerleri nerelerdir? gibi sorularımıza aldığımız yanıtlar da gezinizi renklendirmenize yardımcı olacak. Adapazarı’nda araç kiralama işlemi yapmak burada geçireceğiniz bir günü daha da keyifli hale getirebilir. Araba kiralama işlemi için Avis Adapazarı araç kiralama Ofisi telefon numarası veya web sitesi üzerinden kolayca rezervasyon yapabilirsiniz. Araba kiralama işlemini yapmak sizlerin Adapazarı çevresindeki güzellikleri ve lezzet duraklarını da keşfetmenizi kolaylaştıracak.

Adapazarı’nda kahvaltı mekânları

Sapanca’daki Çiftlik Restoran, Adapazarlıların kahvaltı için önerdiği ilk mekân. Merkeze yaklaşık 35 km uzaklıktaki bu lezzet durağı, Çerkez mutfağının enfes örnekleriyle biliniyor. Acuka, otlu tereyağı ve Çerkez peyniri, kahvaltının öne çıkan lezzetleri. Çiftlik Restoranın’ın ev yapımı reçelleri de nefis. Mekânın geniş bahçesinde, ağaçların altında güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Abhazya lezzetlerini deneyebileceğiniz Alaşara, kahvaltı için bir diğer öneri. Bu huzurlu kır lokantasında güveçte eritme peynir, otlu omlet, soslu patates ve aç-aç isimli hamur işini özellikle tatmalısınız. Klasik kahvaltılardan sıkılanlar için Alaşara lezzetli bir alternatif olabilir.

 Adapazarı’nda gezilecek yerler

Adapazarı’nda gezilecek yerler

Kahvaltının ardından şehri keşfetmeye hazırsınız. Adapazarlılara göre gezinizin ilk durağı, güzelliği karşısında büyüleneceğinizi iddia ettikleri Sapanca Gölü olmalı. Göl, özellikle doğa tutkunları için unutulmaz saatler vadediyor. Kıyısındaki Kırkpınar ise doğal güzellikleri olduğu kadar Çerkez kültürünü de keşfetmek isteyenlerin listesinde olması gereken bir durak. Mimar Sinan tarafından yapılan Vecihi Kapısı da Sapanca geziniz sırasında görmeniz gereken yapılardan biri.

Lezzetli bir mola

Lezzetli bir mola

Sapanca Gölü ve çevresindeki gezinizin ardından acıkmış olmalısınız. Adapazarlıların ilk önerisi göl manzarası eşliğinde yemek yiyebileceğiniz mekânlar. Manzara eşliğinde geziniz için enerji toplarken Kırkpınar köfteyi de mutlaka denemelisiniz.

Keşfe Devam

Adapazarı, doğal güzellikleriyle olduğu kadar şifalı kaplıcalarıyla da meşhur. Sapanca Gölü’ne yaklaşık 50 km uzaklıktaki Kuzuluk, şehrin önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri. Keşif noktalarının arasındaki mesafeyi gördüğünüzde yaptığınız Adapazarı araç kiralama işleminin ne kadar doğru bir karar olduğunu da fark edeceksiniz. Yemekten sonra kaplıca, dinlendirici bir aktivite olabilir. Kaplıca keyfinin ardından şehir merkezine dönerek Sakarya Müzesi’ni gezebilirsiniz. Adapazarı’nın geçmişine ışık tutan müzede Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına ait eserler ve kalıntılar sergileniyor. Müze, keyifli bir tarih yolculuğu vadediyor.

 Adapazarı’nda akşam keyfi

Adapazarı’nda akşam keyfi

Adapazarlılar, şehirde geçirdiğiniz bu keyifli günü ıslama köfte ve kabak tatlısıyla bitirmeniz konusunda ısrarcılar. Daha önce ıslama köfteyi deneyimler için Adapazarı usulü kuzu but ve hamsili pilav şehirde denenmesi gereken lezzetler. Çerkez tavuğu, ezme fasulye, pekmezli ayva dolması da ana yemeğe eşlik etmesi önerilen lezzetler arasında yer alıyor. Akşam yemeğini Sapanca’da yemek isteyenler için de pek çok seçenek mevcut. Turistik bir nokta olması sebebiyle Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından lezzetleri de bu bölgedeki restoranlarda deneyimleyebilirsiniz.

Adapazarı’nda gece hayatı

Güzel bir günün ardından sıra eğlenmeye geldi. Şehrin en önemli performans mekânlarında canlı müzik eşliğinde günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Daha hareketli bir gece geçirmek istiyorsanız şehirdeki kulüpleri tercih edebilirsiniz.

Adapazarı Oto Kiralama

Avis Adapazarı araç kiralama ofisinden araç kiralama işlemi yapmak şehrin güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfetmenizi sağlayacak. Adapazarı oto kiralama işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için telefon ya da internet sitemiz üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Adapazarı Ofisi
Adres: Orta Mah. Ankara Cad. No: 39 Adapazarı Sakarya
Telefon: (0264) 282 0333
www.avis.com.tr