Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı

Alanya’da Bir Gün

Alanya’da kendinizi “burada güzel ve dolu dolu bir gün geçirmek için ne yapmak lazım? ” diye sorarken bulduysanız size güzel bir haberimiz var. Kentti dolaşmak için araba kiralamak, güzel bir gün geçirmek için yapmanız gereken ilk işlem. Araç kiralama işlemini ise Avis Alanya araç kiralama ofisinden hızlıca yapabilirsiniz. Avis Alanya araç kiralama ofisinden ayrılırken Alanya hakkında aklınıza gelebilecek pek çok sorunun cevabını sizler için araştırdık. Alanya’nın tarihi yerleri nereler? Alanya’da ne yenir? Denize nerede girilir? Alanya’nın gezilecek yerleri arasında hangilerini mutlaka görmelisiniz? Soruları eşliğinde hazırladığımı gezi rehberimiz ve sizin için derlediğimiz ipuçları ile Türkiye’nin en gözde tatil noktalarından birini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Alanya’da Kahvaltı

Alanya’da Kahvaltı

 Harika bir günün anahtarı güzel bir kahvaltıysa Alanya’da tercih edebileceğiniz çok sayıda alternatif var. Deniz veya orman manzaralı mekanlarda köy kahvaltısı ise şehrin sakinlerinin önerilerinin başında geliyor. Mükellef bir köy kahvaltısına eşlik eden turunç reçeli ve size özel hazırlanan gözlemeler Alanya kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Alanya’da Gezilecek Yerler

Alanya’da Gezilecek Yerler

Mağaralar, kaleler, antik kentler ve kumsallar… Alanya gezilecek yerler konusunda size birçok seçenek sunuyor. Gezilecek bu harika yerlerin aralarındaki mesafeyi gördükçe araç kiralama işlemini yaptığınıza oldukça memnun olacaksınız. Önerimiz, gezinize merkeze yaklaşık 14 km uzaklıkta bulunan Dim Mağarası’ndan başlamanız. Doğal bir mağara olan ve yağmur ve kar sularının kireç taşlarını eritmesi sonucu oluşan Dim, etkileyici bir güzelliğe sahip.

Dim’in ardından buraya yaklaşık 38 km mesafedeki Sapadere Kanyonu’nu ziyaret edebilirsiniz. 360 m uzunluğunda ve 400 m yüksekliğindeki kanyonun sonunda bir şelaleyle karşılaşacaksınız. Bu şelalenin döküldüğü yerde oluşan doğal havuz yüzmeye elverişli. Oraya kadar gitmişken bu deneyimi yaşamanızı öneririz. Alanya tarihî yerler bakımından oldukça zengin bir nokta. Tarihî MÖ 7. yüzyıla uzanan Syedra Antik Kenti bu zenginliklerden biri. Sapadere Kanyonu’na 22 km uzaklıktaki kent, Antik Çağ’dan itibaren birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış. Syedra’nın Alanya’da araç kiralamak için oldukça ikna edici bir sebep olduğunu antik kenti gördüğünüzde anlayacaksınız.

Lezzetli Bir Mola

Güzel bir gezinin sonrasında güne devam etmek için öğle yemeği molası vermenizi öneriyoruz. Bölgede çok sayıda lezzeti bir arada sunan mekânlar olması her damak zevkine uygun seçenekler bulmayı mümkün kılıyor. Türk ve dünya mutfağından örnekler sunan mekânlarda bizim önerimiz deniz ürünlerini tercih etmeniz yönünde. Çipura, Alanya usulü karides, kabak çiçeği dolması ile harika bir öğle yemeği yiyebilirsiniz.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Günün ilk saatlerinde doğusunu gezdiğiniz Alanya’nın batısını keşfetmek için yola koyulma vakti. İlk durak, yaklaşık 39 km uzaklıktaki Alara Kalesi. 1232’de Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad’ın yaptırdığı ihtişamlı kale, Alanya’nın görülmeye değer yerlerinden biri. Kalenin ardından, 13 km uzaklıktaki İncekum’a gidebilir, burada denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Kleopatra Plajı da denize girmek için bir diğer seçenek. Kleopatra, İncekum’a yaklaşık 37 km mesafede ve bölgenin en popüler kumsallarından biri.

Alanya çevresindeki tarihî yerlerin ve turistik bölgelerin ardından sıra merkezi keşfetmeye geldi. Akşam yemeğinden önce Alanya Kalesi’ni ve Kızıl Kule’yi gezebilir, Türkiye’nin en ünlü mağaralarından biri olan Damlataş’ın büyüleyici atmosferinde keyfinize keyif katabilirsiniz.

Alanya’da Akşam Keyfi

Alanya’da Akşam Keyfi

Alanya’da dolu dolu geçen bir günü geride bıraktınız. Gün boyu araba kullandınız, tarihî yerleri gezdiniz ve yoruldunuz. Artık kendinizi muhteşem bir akşam yemeğiyle ödüllendirme vakti. Alanya mutfağı hayal ettiğinizden fazla lezzeti mutfağında barındırıyor. Akdeniz mutfağından seçkilere ek olarak kuzu inciği, Alanya bohçası gibi kırmızı et ağırlıklı yemekleri de tercih edebilirsiniz.

Alanya’da Gece Hayatı

Gün bitmesin diyenler için Alanya’da eğlencenin 21.00 sularında başladığını hatırlatmakta fayda var. Alanya gece hayatının kalbi Liman’da yer alan Barlar Bölgesi’nde atıyor. Geceye buradaki barlarda başlayabilir dilerseniz sonrasında size en uygun kulüpte eğlenceye devam edebilirsiniz.

Alanya Oto Kiralama

Avis Alanya rent a car ofisinden araç kiralama işlemini yaparak şehrin güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Alanya’da oto kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Alanya Ofisi
Adres: Saray Mah. İsmet Hilmi Balcı Cad. Uzay Apt. No:8/B Alanya
Telefon: (0242) 513 3513
www.avis.com.tr