Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Bingöl’de Bir Gün

Bingöl’de Bir Gün

Bingöl, Doğu’nun en çetin doğasına sahip şehirlerinden biri. Yüksek dağlarla çevrili kentin birçok köşesi güzelliğiyle bir tabloyu andırıyor. Bu güzellikleri keşfetmenin en keyifli yolu araç kiralama işlemi yapmak çünkü bu işlem size şehri gezmek için bolca zaman kazandırır. Avis Bingöl oto kiralama ofisinden araç kiralama işlemi yaptıktan sonra şehirde yaşayanların önerileriyle gününüzü planlayabilirsiniz. Bingöl’de ne yenir ya da Bingöl’ün gezilecek yerleri nerelerdir gibi sorulara aldığımız yanıtları değerlendirerek şehirde daha eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Bingöl’de Kahvaltı

Bingöl’de Kahvaltı

Güzel bir gezi planına yöresel lezzetleri deneyimlediğiniz bir kahvaltı ile başlamak gibisi yok. Bingöl’de ev yapımı ve doğal lezzetleri tadabileceğiniz çok sayıda kahvaltı mekânı bulabilirsiniz. Kahvaltıda su böreği, bir tür börek olan löl ve tandır ekmeği en çok tercih edilen yerel lezzetler arasında yer alıyor.

Bingöl’de Gezilecek Yerler

Şehir merkezine yaklaşık 57 km uzaklıktaki Solhan’ın Hazarşah Köyü’nde bulunan Turna Gölü, Bingöllülerin görmenizi önerdiği ilk yer. Bu eşsiz doğa harikasını görmeye giderken, gölün şehre olan uzaklığını fark ettiğinizde araç kiralama işlemi yaparak kazandığınız zamandan ötürü memnun olacaksınız. Göl üzerinde yüzen adalar bulunuyor. Üç tarafı dağlarla çevrili Turna, bir krater gölü ve berrak suyuyla göz kamaştırıyor. Gölün ortasında üç ada bulunuyor. İlk bakışta üç sal olduğu sanılan adalara dikkatli baktığınızda ağır ağır hareket ettiklerini fark edeceksiniz. Adaların yanı sıra göl çevresindeki eşsiz doğanın da burayı görmek için güçlü bir neden olduğunu hatırlatmakta fayda var. Gölün ardından Hazarşah Köyü’nü gezmekten de keyif alabilirsiniz.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Yüzen adaların ardından, Bingöl mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri olan oğlak eti kavurmasını tatmak için Çobantaşı Köyü’ne doğru yola çıkabilirsiniz. Şehre özgü bir başka lezzet olan bakır kebabı da öğle yemeği için iyi bir alternatif.

Keşfe Devam

Muhteşem bir doğanın ortasında yer alan ve tarihî yapılar bakımında oldukça zengin bir yer olan Kığı, yemekten sonraki durağınız olmalı. Soğuk Çeşme’ye yaklaşık 140, Bahçemiş’e ise 107 km uzaklıkta olan Kığı’ya giderken hırçın dağların arasında nefes kesici bir yolculuğun sizi beklediğini bilmelisiniz. Bingöllülere göre sadece bu yolculuk için bile Kığı’ya gidilmeli. Dağların arasında gizli bir hazine olan ilçeyi keşfetmeye şehir kalesinden başlayabilirsiniz. Romalılara ait olduğu tahmin edilen kale, sarp kayalıklarla çevrili ve oldukça ihtişamlı bir görüntüye sahip. İçinde birçok kalıntının sergilendiği kalenin ardından Kığı Camisi’ni gezebilirsiniz. Kığı’daki gezinizi II. Abdülhamid tarafından inşa edilen Selenk Köprüsü’nde sonlandırabilirsiniz. Köprüden bölgenin eşsiz doğasını izlemek ayrı bir keyif.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Kığı’da geçirdiğiniz saatlerin ardından akşam yemeği için şehir merkezine dönebilirsiniz. Bingöllülerin, güne yakışacak bir akşam için yemek önerileri arasında yer alan kuzu kaburga, kalbur hurması, kuru dolma, içli köfte, gömme, kaburga dolması, kavurma ve beyti sarması arasında seçim yapmak zor olsa da denemenize değer lezzetler olduğunu söylemek isteriz.

Bingöl Oto Kiralama

Bingöl’ün etkileyici doğasını ve tarihî güzelliklerini keşfetmenin en pratik yolu Avis Bingöl oto kiralama ofisinden araç kiralama işlemi yapmak ve yolun keyfini çıkarmak. Bingöl oto kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Bingöl Ofisi
Adres: Muş Bingöl Yolu Üzeri Grand Berti Otel Yanı Bingöl
Telefon: 0(544) 722 4910
www.avis.com.tr