Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Bodrum’da Bir Gün

Bodrum’da Bir Gün

Bodrum gibi size hayal ettiğinizden fazlasını sunan bir yerdeyseniz yapmanız gereken ilk şey araba kiralama hizmeti almak olmalı. Zira, bu eşsiz yeri keşfederken araç size büyük bir zaman tasarrufu sağlayacak. Araç kiralama işlemini Avis Bodrum araç kiralama ofisinden hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Bodrum araç kiralama işlemini tamamladıktan sonra, kendinizi Ege Denizi’nin kollarına bırakabilir ya da şık restoranlarda bir lezzet turuna çıkabilirsiniz. Bodrum’da ne yenir? Bir gün içinde burada neler yapabilirsiniz? Bodrum’un neyi meşhur? Bodrum’un gezilecek yerleri nereler? Sorularına aldığımız yanıtlar ile sizlere bir gezi rehberi hazırladık.

Bodrum’da Kahvaltı

Bodrum’da Kahvaltı

Güne Bodrum’da merhaba demenin avantajlarından biri, her şeyin en tazesiyle donatılan kahvaltı sofralarının keyfi. Bodrum kahvaltı mekânları lezzet deneyimini zirveye çıkarmaları ile ünlü. Bodrum’da köy kahvaltısı yapmak muhteşem bir deneyim olacak. Fırından yeni çıkmış çeşit çeşit ekmek, siparişinize özel hazırlanan taze gözlemeler ve birbirinden lezzetli reçeller bu kahvaltıların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bodrum usulü su böreği, pişi, Ege usulü otlu dolama böreği, mandalin reçeli ve çökelekli yumurta kahvaltınıza lezzet katacak bazı yöresel lezzetler.

Bodrum’da Nereye Gidilir?

Bodrum’da Nereye Gidilir?

Mükellef bir kahvaltının ardından Bodrum’u keşfetmeye hazırsınız. Günün bu saatinde Gümüşlük’teki Myndos Antik Kenti’ni görebilirsiniz. Anadolu’daki en eski medeniyetlerden biri olan Leleglerin kurduğu tahmin edilen Myndos’taki kalıntılar oldukça etkileyici. Merkezden 24 km’lik kısa bir yolculukla Myndos’a ulaşmak mümkün. Şehir merkezinden Myndos’a gittiğiniz yolda, yolun uzunluğunu fark ettiğinizde araç kiralama işlemi yaptığınıza çok memnun olacaksınız.

Yalıkavak Geriş Köyü’ndeki Uranion Antik Kenti de bir diğer alternatif. Yine Leleglere ait olan Uranion, iki tepenin üzerine kurulmuş. Kıyıya yakın olan tepede bir anıt mezar, burç ve su kalıntılarını görebilirsiniz. Diğer tepede de yine Leleglerin inşa ettiği surlar sergileniyor. Bodrum’un köklü geçmişinin izleri bu iki antik kentte sizi bekliyor.

Lezzetli Bir Mola

Güne doyurucu bir kahvaltıyla başladınız fakat antik kentlere yaptığınız ziyaret sizi acıktırmış olmalı. Öyleyse Bodrum mutfağının lezzetlerini tatmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Öğle yemeği için önerimiz elbette balık. Şehirde deniz ürünlerindeki iddiasıyla öne çıkan çok sayıda mekân bulunuyor. Bodrumlular fener balığını mutlaka denemenizi öneriyor ayrıca mevsiminde kalkan, palamut ve lüfer de ağzınıza layık seçenekler arasında yer alıyor. Ahtapot ve kalamar ızgara, gemici mezesi, acı ot kavurması da denemeniz gereken Bodrum lezzetleri arasında yer alıyor.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Eğer siz de deniz tutkunuysanız öğle yemeğinin ardından kendinizi muhteşem Bodrum plajlarıyla ödüllendirebilirsiniz. Merkeze yaklaşık 15 km mesafedeki Bağla Koyu, yarımadanın en güzel köşelerinden biri. Develi Plajı olarak da bilinen Bağla Plajı, sadece yüzmek isteyenlerin değil su sporlarına ilgi duyanların da favorileri arasında yer alıyor.

Gümüşlük Plajı da sayısız seçenekten bir diğeri. Ancak burayı diğerlerinden ayıran özellik, açıklarındaki Tavşan Adası manzarası. Dilerseniz Gümüşlük’te denize girebilir ya da toprak yolu kullanarak adaya geçebilirsiniz. Anakaradaki plajlara göre daha sakin bir ortama sahip olan Tavşan Adası’ndan Bodrum’u seyretmek oldukça keyifli.

Berrak deniziyle ünlü Akvaryum Koyu’nu ziyaret etmenizi de öneriyoruz. Eski adı Adaboğazı olan Gümbet ile Bitez arasında kalan koy, muhteşem manzarası ve tertemiz deniziyle Bodrum’un gözdelerinden biri.
Eğer öğleden sonranızı denize ayırmak istemiyorsanız Bodrum Kalesi’ni gezebilirsiniz. Bodrum’un simgesi olan kale günümüzde Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. Kalenin ardından Halikarnas Mozolesi’ni görebilir ve gezinizi Bodrum Antik Tiyatrosu’nda sonlandırabilirsiniz.

Bodrum’da Akşam Keyfi

Bodrum’da Akşam Keyfi

Tarihle, doğayla ve birbirinden lezzetli yemeklerle harika bir gün geçirdiniz. Kapanış da günün kendisi kadar unutulmaz olmalı. Bunun için önerdiğimiz lezzetler elbette yine deniz ürünleri olacak. Ekşili palamut ve kefal dolması Bodrum’un popüler lezzetlerinden bazıları. Eğer akşam yemeğinde kırmızı et yemek isterseniz Bodrum kebabı iyi bir seçenek olacak. Ana yemeğin yanda sunulan aperatifler ve atıştırmalıklar da en az ana yemekler kadar doyurucu ve leziz. Kabak çiçeği dolması, kaya koruğu salatası, hardal otu salatası, ebegümeci kavurması, kabak çiçeği kızartması gibi pek çok lezzeti de az az olsa da denemenizi tavsiye ediyoruz.

Bodrum geceleri

Fevkalade bir günün sonunda hâlâ enerjiniz varsa ve gün bitmesin istiyorsanız istikamet Bodrum barlar sokağı. Her zevke hitap eden sayısız mekân arasından istediğinizi seçebilir ya da barlar arasında mekik dokuyabilirsiniz.

Bodrum Oto Kiralama

Avis Bodrum araç kiralama ofisinden oto kiralama işlemlerinizi yaptıktan sonra, şehrin güzelliklerini daha konforlu ve hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Bodrum araç kiralama rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemiz üzerinden hızlıca yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Bodrum Ofisi
Adres: Neyzen Tevfik Cad. 66/A Bodrum Muğla
Telefon: (0 252) 3162333
www.avis.com.tr