Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Bursa’da Bir Gün

Bursa’da Bir Gün

Güne tarihin ve doğanın cömert davrandığı Bursa’da başladığınız için şanslısınız. Şehirde geçireceğiniz bir günün sonunda birbirinden etkileyici yapılar görecek, doğayla buluşacak ve lezzetli yemekler tadacaksınız. Araç kiralama işlemi yapmak, bu tarih kokan şehri gezmenin ve bütün bunları 24 saate sığdırabilmenin en kolay yolu. Bu nedenle Bursa araç kiralama, yapılacaklar listenizin ilk sırasında olmalı. Araç kiralama işleminizi Avis Bursa araç kiralama ofislerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Araç kiralama işleminin hemen ardından sizin için Bursalılar ile derlediğimiz gezilecek yerler listemize göz atabilirsiniz. Bursa’da ne yenir? ya da Bursa’nın tarihi yerleri nerelerdir? gibi sorularımıza verdikleri yanıtlar ile gezi planınızı yapabilirsiniz.

Bursa’da Kahvaltı

Bursa’yı keşfetmek için oldukça yoğun bir program yapmanız gerekiyor. Bunun içinde mükellef bir kahvaltı enerji toplamanıza yardımcı olacak. Şehirde kahvaltı için tercih edebileceğiniz çok sayıda mekân var. Bizim önerimiz daha ara sokaklarda bulabileceğiniz, yöresel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz eski fırınlar olacak. Mihaliç peynirinin eşlik ettiği yöresel bir kahvaltıda cevizli lokum, tahinli pide ve anjelik reçeli kahvaltı için tercih edebileceğiniz lezzetlerden bazıları.

Bursa’nın Gezilecek Yerleri

Bursa’nın Gezilecek Yerleri

Kahvaltıdan sonra Bursa merkeze 42, Giritli Elini’ye de 12 km uzaklıktaki Tirilye’ye gidebilirsiniz. Bu eşsiz Rum köyüne giderken yolda araba kiralama işlemi yaparak ne kadar büyük bir zaman tasarrufu sağladığınızı fark edeceksiniz. Deniz kıyısında eski bir Rum köyü olan Tirilye, şehrin kendine has köşelerinden biri. Ege köylerini anımsatan bölgede pek çok kiliseye rastlayacaksınız. Bu yapıların çoğu Osmanlı döneminde camiye çevrilmiş. Aya Todori de bunlardan biri. Günümüzde Fatih Camisi olarak anılan yapı etkileyici bir güzelliğe sahip. Kemerli Kilise ve Dündar Evi olarak bilinen Yuannes Kilisesi görülmeye değer diğer yapılar arasında. Tirilye’nin dar sokaklarında dolaşmak ve eski Rum evlerini yakından incelemek de keyifli olabilir.

Kıyıdan tepelere uzanan zeytinlikleriyle Tirilye, Bursa’nın en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri. Elde edilen zeytinyağı da Türkiye’nin en iyileri arasında gösteriliyor. Bu nedenle Tirilye’den ayrılmadan önce zeytin ve zeytinyağı almayı unutmayın. Kış aylarında Bursa’ya gidiyor, kayak yapmayı seviyor ve doğayla iç içe olmayı da istiyorsanız şehir merkezine 33 km uzaklıktaki Uludağ’a bir gününüzü ayırabilirsiniz. Teleferik ile Uludağ’dan şehir merkezine inmek, telesiyeler ile dağda gezintiye çıkmak yapabileceğiniz keyifli aktivitelerden bazıları.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Tirilye’deki gezinizin ardından öğle yemeği molası vermek iyi bir seçenek olacak çünkü gezebileceğiniz çok fazla yer var. Bursa denildiği zaman herkesin aklına gelen İskender kebap öğle yemeğinde tercih edebileceğiniz lezzetler arasında. Ancak daha hafif bir yemek ile geziye hızla geri dönmek isterseniz İnegöl köftesi çok daha iyi bir seçenek olacak.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Bursa’da görülecek çok sayıda cami olsa da şehir merkezindeki Ulu Cami, Emir Sultan Camisi ve Yeşil Cami mutlaka görülmeli. Orhan Gazi ve Osman Gazi türbeleri de listenizde olmalı. Kapalıçarşı, Bursa’daki tarih gezinizi sonlandırmak için en doğru adres. Şehrin kalbi sayılan Heykel’deki çarşı, görülecek noktaların birçoğuna yakın. Mimarisiyle dikkat çeken çarşıda Bursa yemeklerini tadabileceğiniz restoranlar da bulunuyor.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Akşam yemeğinde Bursa mutfağına ait lezzetleri tatmak isterseniz şehirde çok uzun yıllardır hizmet veren mekânları tercih edebilirsiniz. İskender kebap, pideli köfte, kıymalı cantık ve ciğer sarması Bursa’nın popüler lezzetlerinden bazıları. Bursalıların kuzu tandır ve yanından Uludağ pilavı önerisini de değerlendirebilirsiniz.

Bursa’da Gece Hayatı

Günü erken bitirmek istemiyorsanız yemeğin ardından şehrin nezih barlarında zaman geçirebilirsiniz Bursa’nın en önemli konser mekânları konser olmayan günlerde de hizmet verdikleri için geceye devam etmek için iyi bir alternatif olarak karşınıza çıkacak.

Bursa Oto Kiralama

Avis Bursa rent a car ofisinden araba kiralama işlemi yapmak şehri keyifle keşfetmenizi sağlayacak. Bursa araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Bursa Ofisi
Adres: Odunluk Mah. Mihraplı Cad. No: 12/4
Telefon: (0224) 236 5133
www.avis.com.tr