Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Çanakkale’de Bir Gün

Çanakkale’de Bir Gün

Çanakkale, cömert doğası ve köklü tarihiyle şanslı bir şehir. Sayısız güzellik vadeden bu kenti bir gün içinde en keyifli şekilde deneyimleyebilmek için bir araç kiralamak yapmanız, sizlere ilk önerimiz olacak. Çanakkale’de araç kiralama hizmetini aldıktan sonra geriye, şehri bilenlerin önerileriyle bir gününüzü planlamak kalıyor. Çanakkale’de ne yenir, nerede denize girilir, Çanakkale’nin tarihi yerleri nerelerdir gibi sorularınız için sunduğumuz önerilerle renklendirebileceğiniz harika bir gün sizi bekliyor.

Çanakkale’de Kahvaltı

Çanakkale’de Kahvaltı

Çanakkale’de keyifli lezzetler keşfetmek mümkün. Ege mutfağının etkilerinin hissedildiği lokasyonda farklı kahvaltı seçenekleri sizi bekliyor. Ev yapımı kahvaltılıklar, lezzetli gözlemeler ve her menüde öne çıkan lezzetli zeytinyağları ile Çanakkale’de harika bir kahvaltı sonrasında güne başlamaya hazır olacaksınız.

Çanakkale’nin Tarihi Yerleri

Çanakkale’nin Tarihi Yerleri

1998’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Truva Antik Kenti, Çanakkale merkeze 30 km uzaklıkta. Truva Savaşı’nın gerçekleştiği, 3000 yıllık bir tarihe sahip olan kent Homeros'un İlyada'sına göre Zeus'un torunu Tros tarafından kurulmuş. Ünlü eser İlyada'da Truva Savaşı'ndan da detaylarıyla bahsedilmektedir. Savaşın nedeni Truva Kralı Priamos'un oğlu Paris'in, güzeller güzeli Helen'e duyduğu aşktır. Efsaneye göre Helen, evlenmek için Sparta kralı Menelaos'u seçer. Bunu kabullenemeyen Paris, Menelaos'un Girit'e gittiği sırada ona ait hazineyi çalar ve Helen'i kaçırır ve bu olaylar sonucunda savaş başlar. On yılı aşkın bir süre sürdüğü bilinen savaşın kaderini değiştiren olay, bugün Truva'nın sembolü olan at heykelidir. Bitmek bilmeyen savaşı atın içine saklanan askerler sona erdirir. Paris öldürülür, Truva'daki kadınlar ve çocuklar esir alınır, Menelaos Helen'i alarak Sparta'ya döner.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Truva’dan sonraki durağınız Assos olabilir. Assos aynı zamanda keyifli bir öğle yemeği için tercih edebileceğiniz lokasyonlardan birisi. Lezzetli zeytinyağlılar, meşhur Ezine peyniri, Ege’nin kokusu ile doyuran otları ve daha önce yediklerinize benzemeyen mezeler ile keyifli bir öğle yemeği yiyebilirsiniz. Aynı zamanda bölgede deniz ürünlerinin de oldukça popüler olduğunu notlarınız arasına eklemenizde fayda var.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Çanakkale'nin en güzel köşelerinden biri olan Assos Antik Kenti, mükemmel bir denize ve eşsiz bir Midilli Adası manzarasına sahip. MÖ 6. yüzyıla kadar uzanan tarihinde Yunan, Makedon ve Pers imparatorluklarının hâkim olduğu Assos, Hıristiyanlar için kutsal kabul ediliyor. Pavlik Kilisesi'nin kurucusu misyoner Pavlus'un burayı ziyareti nedeniyle kutsallık atfedilen kentteki önemli yapıların başında Athena Tapınağı geliyor. Tarihi kentin en yüksek noktasında bulunan yapı, Anadolu'da Arkaik Çağ'da yapılan ilk dor düzenindeki tapınak. Assos'un koruyucu tanrıçası Athena için yapılan tapınağa çıkarak gün batımını izlemek müthiş bir keyif.

Behramkale’deki antik kentin ardından yaklaşık 25 km uzaklıktaki Apollon Smintheion Tapınağı’na doğru yola çıkabilirsiniz. Assos’ta yapılacak en keyifli aktivitelerden biri de deniz ve güneşin tadını çıkarmak. Çanakkalelilerin önerdiği Kadırga ve Sivrice koylarını denize girmek için tercih edebilirsiniz.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Assos’ta geçirdiğiniz saatlerin ardından Çanakkale merkeze dönmeyi planlıyorsanız Çanakkale Boğazı manzarasına karşı harika lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Panoramik manzaraya sahip olan farklı restoranlarda zeytinyağlılar ile akşam yemeğine keyifli bir başlangıç yapıp deniz ürünlerinin taçlandırdığı ara sıcaklar ile yemeğinize devam edebilirsiniz.

Eğer şaraplara ilginiz varsa bölgenin çok ünlü şarapları olduğunu da aklınızdan çıkarmamalısınız.

Çanakkale’de Gece Hayatı

Çanakkale’de Gece Hayatı

Çanakkale’de geçirdiğiniz güzel bir günün ardından atmak için farklı seçenekleriniz var. Canlı müzik performanslarının olduğu farklı kulüplerde geceyi keyifle sonlandırabilir dilerseniz deniz manzaralı mekânlarda şehrin ışıklarıyla birlikte yorgunluk atabilirsiniz.

Çanakkale Oto Kiralama

Avis Çanakkale ofislerinden araç kiralayarak şehrin güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Çanakkale’de oto kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Avis Araç Kiralama Çanakkale Ofisleri
Şehir Merkezi Ofisi
Adres: Kemalpaşa Mah. Yalı Cad. No: 31 Merkez Çanakkale
Telefon: (0286) 212 2575

Çanakkale Havalimanı Ofisi
Adres: Çanakkale Havalimanı İç Hatlar Terminali Çanakkale
Telefon: (0286) 212 2575
www.avis.com.tr