Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Çorlu’da bir gün

Çorlu’da bir gün

Büyük ölçüde şehirdeki üniversitenin ve sanayi bölgelerinin varlığı sayesinde gelişen Çorlu’da bir gün için yapmanız gereken ilk şey bir araç kiralamak olmalı. Çorlu’da araç kiralama işleminin ardından, size sunacağımız önerilerle keyifli bir güne başlayabilirsiniz. Çorlu’da ne yenir, Çorlu’da gezilecek yerler nerelerdir gibi soruların cevaplarından ilham alarak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Çorlu’da Kahvaltı

Lezzetli tostlar, sandviçler ve ev yapımı kahvaltılıkların oluşturduğu tabaklar ile harika bir kahvaltı deneyimi Çorlu’da sizi bekliyor. Güne başlamak için ihtiyacınız olan enerjiyi almanıza yardımcı olacak güzel bir kahvaltı sonrasında bölgeyi gezmeye başlayabilirsiniz.

Çorlu’da gezilecek yerler

Çorlu’da gezilecek yerler

Çorlu’ya yaklaşık 60 km uzaklıktaki Vize, Kırklareli’ne bağlı olsa da buraya gelen herkesin mutlaka uğradığı bir yer. Roma dönemine ait Vize Kalesi ve 6. yüzyılda inşa edilen ve 14. yüzyılda camiye dönüştürülen Küçük Ayasofya Kilisesi, Vize’deki görülmeye değer yapılar arasında yer alıyor.

Bölgede mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir diğer durak ise Vize’nin 2 km kuzeydoğusunda bulunan Asma Kaya Mevkisi. Kayalık bir vadi olan Asmakaya evleri, mağaraları ve kiliseleriyle dikkat çekiyor. Erken Bizans dönemlerinde bir yerleşim yeri olan vadi, bölgenin tarihini yakından tanımak için güzel bir fırsat sunuyor.

Lezzetli bir mola

Öğle yemeği için Vize’ye yaklaşık 21 km uzaklıktaki Saray’da mola vermekten memnun olacağınızı düşünüyoruz. Bu bölgede özellikle kırmızı et severlerin ilgisini çekecek pek çok güzel seçenek mevcut. Mangal keyfi yapmayı sevenler için ise Saray kesinlikle tercih edilmesi gereken bir lokasyon. Odun ateşinde veya mangalda pişmiş kırmızı et ve tavuk menüleri ile öğle yemeğinde güzel bir ziyafet sonrası gezinize devam edebilirsiniz.

Keşfe Devam

Yemeğin ardından Saray’ı keşfetmeye ne dersiniz? Sadrazam Ayas Mehmet Paşa’nın 16. yüzyılda yaptırdığı Ayaspaşa Camisi, Saray’ın en önemli yapılardan biri. Kesme taştan yapılan caminin hamamı da görülmeye değer. Saray’a 2 km uzaklıktaki Güneşkaya, bir sonraki durağınız olmalı. Eski Taş Devri’nden kalma izleri barındıran mevkide aynı zamanda Kalkolitiklere ait izlere rastlamak da mümkün. Güneşkaya’nın Tekirdağ’daki en eski yerleşim yeri olduğu düşünülüyor.

Akşam keyfi

Akşam keyfi

Akşam yemeği için bölgedeki öne çıkan ilk öneri elbette yine et yemekleri. Köfte ve ciğer sevenler için harika menüler olduğunu söylemek mümkün. Elbette Çorlu’da size sunulan lezzetler bunlarla sınırlı değil. Birbirinden leziz deniz ürünleri de akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz seçenekler arasında yer alıyor.

Çorlu’da gece hayatı

Üniversiteli nüfusunun yoğun olduğu Çorlu’da gece hayatı da buna paralel olarak oldukça hareketli. Günü erken bitirmek istemiyorsanız gidebileceğiniz birçok alternatif var. Hem otellerin sürekli olarak hizmet veren barları hem de şehirde farklı lokasyonlarda konumlanan yerler Çorlu’da keyifli bir gece geçirmeniz için farklı alternatifler sunuyor.

Çorlu Oto Kiralama

Avis ofisinden araç kiralamak Çorlu ve çevresindeki güzellikleri daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfetmenizi sağlayacak. Çorlu’da oto kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Çorlu Ofisi
Adres:Zafer Mah. Cumhuriyet Bulvarı Armada City Plus 2. Etap No: 7 Çorlu Tekirdağ
Telefon: (0282) 650 2847
www.avis.com.tr