Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Çorum’da bir gün

Çorum’da bir gün

Hitit İmparatorluğu’nun başkenti Hattuşaş’ın bulunduğu Çorum’da tarihle dolu bir gezi sizi bekliyor. Bir araç kiralamak geziniz sırasında size oldukça zaman kazandıracak. Çorum’da araç kiralama adımını attıktan sonra plan yapmaya başlayabilirsiniz. Çorum’da ne yenir? ya da Çorum’un tarihi yerleri nerelerdir? gibi gezi planınızı kolaylaştıracak soruların cevaplarını sizler için derledik.

Çorum’da Kahvaltı

Çorum’da Kahvaltı

Çorum’da gezi planına başlamadan önce keyifli bir kahvaltı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Yöresel tatları deneyimlemek, ev yapımı lezzetlerle donatılmış kahvaltı masalarının tadını çıkarmak Çorum geziniz için harika bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacak.

Çorum’un tarihi yerleri

Çorum’un tarihi yerleri

Bu gezide günün ilk durağı 1988’de milli park ilan edilen Boğazköy-Alacahöyük bölgesi olmalı. Hitit İmparatorluğu’nun başkenti olan bölge, şehir merkezine yaklaşık 90 km uzaklıkta.
Yazılıkaya Tapınağı, milli parkın en ilgi gören yapısı olarak biliniyor. Arkeologların MÖ 16. yüzyıldan bu yana kullanıldığını keşfettiği yapı son şeklini 19. yüzyılda duvarlarına eklenen figürlerle almış. O dönemden sonra bölgenin önemi daha da artmış. Tapınakta tanrı, tanrıça ve çok sayıda hayvan figürü bulunuyor. Hitit Kralı ve ailesinin küllerinin bulunduğu iddia edilen tapınak gizemli atmosferiyle sizi geçmişe doğru bir yolculuğa çağırıyor.

Yazılıkaya’nın ardından milli parka dâhil olan Hattuşaş Antik Kenti’ne gitmelisiniz. Hattuşaş, Anadolu tarihindeki en önemli medeniyetlerden biri olan Hititlerin başkenti olması ile biliniyor. Aşağı Şehir ve Yukarı Şehir olarak ikiye ayrılan Hattuşaş’ta, özellikle Yukarı Şehir surları üzerindeki kapıları görmelisiniz. Kapıların ardından Büyük Tapınak’ı görmenizi tavsiye eden Çorumlulara göre, Boğazköy-Alacahöyük Milli Parkı’nı gezmeden şehirden ayrılmamalısınız. Hattuşaş Antik Kenti’nde Hititler sonrası döneme ait izler de görülebilir. Bölgede Friglere ait kalıntıların yanı sıra, Galat, Roma ve Bizans’tan kalan parçalar da ilginizi çekebilir.

Lezzetli bir mola

Güzel bir gezinin olmazsa olmazlarından birisi de keyifli bir öğle molasıdır. Bölgenin yöresel lezzetlerini deneyimlemeden kesinlikle Çorum’dan ayrılmamanız gerekiyor. Kırmızı et yemeklerinin oldukça popüler olduğu Çorum’da ayrıca pek çok yerel lezzeti de tadabilirsiniz. Çorum pidesi, sac kavurma gibi lezzetler arasından öğle yemeğiniz için seçim yapabilirsiniz.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Yedi Sekiz Hasan Paşa tarafından yaptırılan 27,5 m yüksekliğindeki Çorum Saat Kulesi, şehir merkezinde yer alıyor. Kentte görülmeye değer bir diğer yapı da Selçuklulara ait olan Çorum Kalesi. Evliya Çelebi’nin eserlerine göre Sultan Kılıçaslan tarafından yapıldığını düşünülen kale 16. yüzyılda inşa edilmiş.

Çorum Ulu Cami’nin de 12. ya da 13. yüzyıla ait olduğu düşünülüyor. Yapının, Selçuklu Sultanı III. Alâeddin Keykubad’ın azat ettiği kölesi tarafından yaptırıldığına dair bir görüş olsa da bu bilgi net değil. Murad’ı Rabi Camii olarak da bilinen yapıyı gezdikten sonra geniş avlusunda soluklanmak isteyebilirsiniz.

Akşam keyfi

Akşam keyfi

Türk ve dünya mutfağına ait lezzetlerden oluşturulmuş menülere sahip olan restoranlarda keyifli bir akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Keyifli bir akşam yemeği ile günün yorgunluğunu atarken aynı zamanda canlı müzik performanslarını dinleyerek keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Çorum’da gece hayatı

Çorum’da gece hayatı

Geceye Çorum’da bulunan otellerde hizmet veren barlarda devam edebilirsiniz pek çok barda sergilenen canlı müzik performansı ile gecenin keyfini devam ettirebilirsiniz.

Çorum Oto Kiralama

Avis Çorum ofisinden araç kiralamak şehrin güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfetmenizi sağlayacak. Çorum’da oto kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Çorum Ofisi
Adres: Çepni Mah. İnönü Cad. No: 56/A Çorum
Telefon: (0364) 213 2847
www.avis.com.tr
 
Adresler
Boğazköy-Alacahöyük Tarihi Milli Parkı: Boğazkale Çorum
Çorum Saat Kulesi: Yeniyol Mah. İnönü Cad. Çorum
Çorum Kalesi: Kale Mah. Çorum
Çorum Ulu Cami: Çöplü Mah. Çorum