Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Erzurum’da Bir Gün

Erzurum’da Bir Gün

Palandöken Dağı eteklerinde yer alan Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri. Erzurum’u keşfetmek için araç kiralama işlemimizi yapıp yola çıkmanızı tavsiye ediyoruz çünkü şehirde keşfedilecek çok fazla yer var. Şehirde yaşayanlara Erzurum’da ne yenir, Erzurum’un gezilecek yerleri nerelerdir? gibi sorular sorduk ve aldığımız yanıtlarla keyifli bir gezi planı oluşturduk.

Erzurum’da Kahvaltı

Erzurum gezisine başlamadan önce leziz bir kahvaltı yapmanızı öneriyoruz. Kahvaltıda mükellef bir sofra ile karşılaşacağınızı söylemek mümkün. Bizim denemenizi önerdiğimiz lezzetler ise Erzurum ketesi, su böreği ve lalanga. Keyifli bir kahvaltıdan sonra şehri keşfetmeye hazır olacaksınız.

Erzurum’da Gezilecek Yerler

Erzurum’da Gezilecek Yerler

Erzurum’da görmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında mimarisiyle dikkat çeken Öşvank Kilisesi geliyor. Uzundere’nin Çamlıyamaç Köyü’ndeki kilise, 963- 973 yılları arasında Gürcü prensleri David ve Bagrat tarafından yaptırılmış.

Öşvank Kilisesi’nin ardından muhteşem manzarasıyla bilinen Balıklı Köyü’ne gidebilirsiniz. Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi de Balıklı Köyü’nde bulunuyor. Dilerseniz gölde sandalla gezebilir ya da tarihlerini takip ederek, göl kenarında düzenlenen şenliklere katılabilirsiniz.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Erzurum’da kebap ve alabalık yiyebileceğiniz birçok restoranla karşılaşacaksınız. Şehirde denemeniz gereken en popüler lezzet kesinlikle Cağ kebabı. Ancak bu lezzeti akşam yemeğine saklamak isterseniz de çok fazla seçeneğiniz var. Aşotu çorbası, şalgam dolması, çiriş yemeği ve çaşır bu muhteşem şehirde tatmanız gereken lezzetlerden sadece bazıları.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Tortum Şelalesi’ne 110 km mesafede olan Palandöken bir sonraki durağınız olmalı. Kayak ve kış sporları merkezi olan Palandöken’den şehir manzarasını izleyebilirsiniz. Şehrin merkezinde yer alan ve Erzurum’un sembolü olarak bilinen Yakutiye Medresesi, taş kapısının üzerindeki işlemeleriyle gerçek bir şaheser. 1310 yılında Hoca Yakut Gazan tarafından yaptırılmış medrese oldukça iyi korunmuş. Eski Erzurum evlerinin bir örneği olan Erzurum Atatürk Evi de gezi programınızda olması gereken yerlerden biri. Atatürk’ün 1919 yılında 52 gün boyunca kaldığı evde Erzurum Kongresi bildirilerinin basıldığı matbaa makinesi de sergileniyor.

Akşam Keyfi

Akşam yemeği için ilk önerimiz eğer öğle yemeğinde tercih etmediyseniz Cağ kebabı olacak. Tatar böreği, köfteli Erzurum çorbası, kesme çorba, yalancı dolma ve patatesli borani tadına bakmanızı önerdiğimiz diğer Erzurum lezzetleri. Yemekten sonra demli bir çay ve Erzurum’un meşhur kadayıf dolması da günün tüm yorgunluğunun uçup gitmesine yardımcı olacak bir başka lezzet.

Erzurum’da Gece Hayatı

Geceye devam etmek istiyorsanız iki ayrı seçeneğiniz var. Şehirdeki farklı cafe ve barları tercih edebilir ya da otellerin bünyesinde hizmet veren daha sakin konseptleri olan mekânlara yönelebilirsiniz.

Erzurum’da Oto Kiralama

 
Avis Erzurum ofisinden araç kiralamak şehri keşfetmenizi kolaylaştıracak. Erzurum’da oto kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Erzurum Ofisleri
Erzurum Terminal / Dadaşköy
Adres: Gez Mah. Kazım Karabekir Cad. Sümbül Sok. Dumlu Apt. No: 7/C Erzurum
Telefon: (0442) 233 8088
Erzurum Havalimanı
Adres: Çiftlik Mah. Erzurum Havalimanı
Telefon: (0533) 364 7828
www.avis.com.tr