Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Eskişehir’de Bir Gün

Eskişehir’de Bir Gün

Eskişehir, pek çok insanın aklında “öğrenci kenti” olarak yer etmiş bir şehir olsa da keşfedilmeye bekleyen değerleri ile de dikkat çekiyor. Şehrin son yıllarda yaşadığı inanılmaz değişim ile Eskişehir her kesimden gezginin ilgisini çekebilecek bir kent görünümünü aldı. Eskişehir’de araç kiralamak kentin hareketli yaşamını ve zengin tarihini keşfetmenize yardım edecek.

Eskişehir’de araç kiralama, Eskişehir’i keşfetmek için yapmanız gereken ilk iş çünkü bu şehirde keşfedilmeyi bekleyen pek çok güzellik var. Aracınızı kiraladıysanız gelin Eskişehir’de görülmesi gereken yerler nereler, Eskişehir’de neler yenir, Eskişehir’de neler yapılır? sorularının cevaplarını vermeye çalışalım.

Eskişehir’de Kahvaltı

Eskişehir’de Kahvaltı

Eskişehir’de güne başlamak için çibörek ilk tercihiniz olabilir. Şehrin yöresel lezzetlerinde pek çok farklı hamur işi olduğunu ve hepsini denemeniz gerektiğini söylememiz gerek. Kıygaşa, kavurma börek, haşhaşlı gözleme, abıza, göbete ve haşhaşlı lokum tercih edebileceğiniz leziz hamur işlerinden bazılarıdır.

Eskişehir Gezilecek Yerler

Eskişehir Gezilecek Yerler

Kahvaltınızı yaptıktan sonra Eskişehir kent merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Yazılıkaya Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, burada üzerinde Frig dilinde yazıtlar bulunan Midas Anıtı’nı görebilirsiniz. Yazılıkaya Antik Kenti’ni gördükten sonra şehir merkezine geri dönüp Odunpazarı’nı keşfe başlayabilirsiniz. Geçtiğimiz yıllarda yenilenen bu semt, dar sokakları ve geleneksel mimarisiyle sizi etkileyecek.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Odunpazarı sokaklarını dolaşmaya başlamadan önce geleneksel yemekleri tatmak için mola verebilirsiniz. Yemek yerken Eskişehir manzarasının tadını çıkarmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz çok sayıda mekân var. Öğle yemeğinde nohutlu mantı, haşhaşlı dolma, bıt bıt çorbası ve kelem dolması gibi tatları keşfedebilirsiniz.

Eskişehir’i Keşfe Devam

Eskişehir’i Keşfe Devam

Odunpazarı’nı dolaşırken görmeniz gereken ilk yer bir 16. yüzyıl Osmanlı yapısı olan Kurşunlu Cami. Caminin külliyesinde yer alan Eskişehir Sanatları Çarşısı’nda şehre özgü lüle taşı işlemeciliğinin güzel örneklerini görebilirsiniz. Özellikle pipo meraklısıysanız, lüle taşından yapılmış bir pipo, Eskişehir gezinizi hatırlatacak güzel bir hatıra olabilir.

Odunpazarı’ndan kent merkezine doğru yaklaştığınızda Eskişehir Arkeoloji Müzesi’ni göreceksiniz. Son yıllarda yenilenen müze, oldukça zengin bir koleksiyona sahip. Akşam saatleri yaklaştıkça kent sokaklarının hareketlenmeye başladığını göreceksiniz. Bu saatler Eskişehirlilerin “Adalar” olarak adlandırdıkları Porsuk Çayı kıyısında gezinmek için ideal vakitler. Çayın kıyısında yer alan mekânlarda doğanın güzelliklerini izleyerek çay veya kahve keyfi yapabilirsiniz.

Eskişehir’de Akşam Keyfi

Eskişehir’de Akşam Keyfi

Eskişehir ziyaretçilerine akşam yemeği için birçok alternatif sunuyor. Yöresel lezzetleri tercih etmek isteyenler için çok sayıda seçenek bulunsa da dünya mutfaklarından seçkiler eşliğinde bir akşam yemeği yemeniz de mümkün. Bizim önerimiz ise tavşan güveci, kuzu sorpa ve yufkalı büryan yemeklerinden birisini tercih etmeniz.

Eskişehir’de Gece Hayatı

Eskişehir’de Gece Hayatı

Eskişehir’de geceyi uzatmak isterseniz çok sayıda seçeneğiniz var. Popüler eğlence mekânlarından birisinde geceyi devam ettirebilirsiniz. Daha kendi halinde bir gece içinse gençlerin sıklıkla tercih ettiği Barlar Sokağı’nda bir tur atabilirsiniz.

Eskişehir Araç Kiralama

Eskişehir’de araba kiralamak Eskişehir gezinizin daha keyifli geçmesini sağlayacaktır. Eskişehir’de araç kiralama işlemlerinizi web sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.

Avis Eskişehir Araç Kiralama Ofisi
Adres: Yenibağlar Mh. Eti Cd. 39/B Tepebaşı /Eskişehir
Telefon: (0222) 330 30 60
www.avis.com.tr