Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Fethiye’de Bir Gün

Fethiye’de Bir Gün

Fethiye’de keşfedilecek çok sayıda koy ve sayısız lezzet var. Fakat hepsinden önce yapmanız gereken ilk şey araç kiralama işlemi olmalı çünkü bu bölgede keşfedebileceğiniz pek çok güzellik var. Fethiye araç kiralama işleminizi kolay bir şekilde Avis Fethiye araç kiralama ofisinden yapabilirsiniz. Araç kiralama işleminin ardından bu özel bölgeyi keşfetmeye hazırsınız. Geçireceğiniz günü unutulmaz kılmak için Fethiye’yi bilenlere, Fethiye’de gezilecek yerler nereler? Hangi Fethiye koylarına gidilmeli? Fethiye’de ne yenir? gibi sorular sorduk ve aldığımız yanıtlar eşliğinde sizler için bir rehber hazırladık..

Fethiye Kahvaltı Mekânları

Fethiye Kahvaltı Mekânları

Güneşin cömertçe kendini gösterdiği Fethiye’yi keşfetmeden önce lezzetli bir kahvaltı şart. Güne hazırlanmanıza yardımcı olacak mükellef bir sofra için geleneksel Türk kahvaltısını öneriyoruz. Fethiye’de mis gibi kokan leziz reçeller ve marmelatlar eşliğinde yapacağınız kahvaltıya Ege’nin meşhur zeytinyağları ile tatlandırılmış lezzetler eşlik edecek. Unutulmaz bir manzara ise kahvaltınızın en güzel eşlikçisi olacak.

Fethiye’nin Tarihi Yerleri

Fethiye’nin Tarihi Yerleri

Güzel bir kahvaltının ardından yola çıkmaya hazırsınız. Önerimiz günün bu bölümünü tarihe ayırmanız. Merkeze yaklaşık 45 km mesafede bulunan Tlos ve Pinara, 2009’da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen Likya kentlerinden ikisi. Likya döneminin önemli yerleşim yerlerinden biri olan Pinara’dan günümüze ulaşan kalıntılar arasında agora, hamam, kaya mezarları, tiyatro ve lahitler bulunuyor. Pinara gibi Tlos da görkemli kalıntılarıyla dikkat çekiyor. Bir açık hava müzesini andıran Tlos’tan, Kronos Tapınağı’nı ve Girmeler Mağarası’nı görmeden ayrılmayın. Tlos ve Pinara’nın ardından Türkiye’nin en etkileyici köşelerinden biri olan Saklıkent Kanyonu’nuna gidebilirsiniz. Kanyon, Tlos ve Pinara’ya yaklaşık 23, merkeze 44 km uzaklıkta.
Fethiye tarihî yerler bakımından oldukça bereketli bir bölge. Bir gün içinde her yeri görmek neredeyse imkânsız. Bu nedenle Tlos ve Pinara’yı görmek için Fethiye’nin doğusuna gitmek yerine direksiyonu batıya kırmak isterseniz merkeze yaklaşık 18 km uzaklıktaki Kayaköy’ü, ardından da buraya 31 km mesafedeki Kadyana Antik Kenti’ni ziyaret ederek zamanda yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Lezzetli Bir Mola

Antik kentleri gördükten sonra kendinizi lezzetli Fethiye yemekleriyle ödüllendirebilirsiniz. Deniz ürünleri ve balık ağırlıklı lezzetleri akşam yemeğinde daha geniş bir zaman diliminde tercih etmenizi öneriyoruz. Öğle yemeğinde gezinize hızla geri dönmenize yardımcı olacak özel yöresel lezzetlerin de harika bir deneyim olacağını söylemek mümkün. Zeytinyağlı enginar, çiriş otu yemeği, bulgurlu patlıcan, ölemeç çorbası, Babadağ keşkek’i veya sarı ot kavurması Fethiye’de tadabileceğiniz lezzetlerden birkaçı.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Ölüdeniz, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel kumsallarından biri. Merkeze 13 km mesafedeki Ölüdeniz’de bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın. Kelebekler Vadisi de Ölüdeniz gibi popüler bir nokta. Adını, burada yaşayan kelebeklerden alan vadi, doğanın bütün güzelliklerini bir arada görebileceğiniz özel yerlerden biri. Birkaç saatinizi bu muhteşem vadiye ayırmalı ve huzurun tadını çıkarmalısınız. Kelebekler Vadisi, merkeze yaklaşık 23 km uzaklıkta, dolayısıyla yolda geçen dakikalarınızda Fethiye araç kiralama işlemini gerçekleştirdiğinize çok memnun olacaksınız.

Fethiye’de Akşam Keyfi

Fethiye’de Akşam Keyfi

Fethiye’nin tarihi yerlerini gezdiğiniz ve doğasıyla buluştuğunuz bir günün ardından sıra akşam yemeğine geldi. Harika bir manzara eşliğinde, şehrin ışıklarıyla süslenmiş bir sofrada kesinlikle deniz ürünlerini tercih etmenizi öneriyoruz. Kılıç balığı, lagos ve fener balığı Fethiye’de tadabileceğiniz lezzetli balıklardan sadece birkaçı. Enfes Ege otları ile hazırlanan soğuk mezeler, deniz ürünlerinin lezzet şöleni yaşatacağı ara sıcaklar ile keyifli bir akşam yemeği sizi bekliyor.

Fethiye’de Gece Hayatı

Hisarönü’nde yan yana sıralanmış barların ve kulüplerin bulunduğu barlar sokağı tam bir buluşma noktası. Keyifli bir gece geçirmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey Hisarönü’ne gitmek ve size uygun mekânı seçmek. Hisarönü’ndeki gece turunuz için mayonuzu da yanınızda götürmek isteyebilirsiniz çünkü deniz kıyısındaki mekânların bazılarında gece denize de girilebiliyor.

Fethiye Oto Kiralama

Avis Fethiye araç kiralama ofisinden araba kiralama işlemlerinizi yaptıktan sonra, şehrin güzelliklerini daha konforlu ve hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Fethiye araç kiralama rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemiz üzerinden hızlıca yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Fethiye Ofisi
Adres: Yat Limanı Körfez Apt. No:21/B, Fevzi Çakmak Cad. Fethiye
Telefon: (0252) 612 37191
www.avis.com.tr