Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Gaziantep’te Bir Gün

Gaziantep’te Bir Gün

Gaziantep’in keyfini doyasıya çıkarmak için yapmanız gereken ilk şey bir araba kiralamak çünkü şehirde keşfedilecek çok fazla güzellik var. Avis ile araç kiralama işlemlerinizi tamamladıktan sonra verimli bir gezi planı yapmanız gerekecek. Güne lezzetli harikalar diyarı Gaziantep’te başladığınız için şanslısınız. Kaymaklı bol fıstıklı katmerin, baklavanın en güzeli; kebabın, ciğerin en lezzetlisi Gaziantep’in güzelliklerinden sadece bazıları. Türkiye’nin gurme duraklarından biri olan Gaziantep tarihî yerler açısından da oldukça renkli bir kent. Sadece bir gün içinde Antep’te ne yenir? Antep’in görülmesi gereken tarihi yerleri nereleridir? Sorularını şehrin yerlilerine sorduk ve aldığımız cevaplar ile sizlere keyifli bir gezi rehberi hazırladık.

Gaziantep Kahvaltı

Yemek yemenin çok farklı bir deneyim olduğu bu şehirde bildiğiniz bütün kahvaltıları unutun. Şehirden beyran çorbası ile güne başlamak oldukça doğal ve tüm Gaziantepliler ziyaretçilere bu deneyimi yaşamalarını öneriyor. Eğer beyran çorbası başlangıç için size ağır gelirse nohut dürüm, ciğer, batma kaymak, meşhur katmer ve süt ikilisi ile kahvaltı yapabilirsiniz.

Gaziantep’in Tarihi Yerleri

Gaziantep’in Tarihi Yerleri

Kahvaltınızı sonrası yola çıkmaya hazır olacaksınız. Gaziantep tarihî yerler açısından oldukça zengin bir şehir. Kentin köklerini keşfetmek için uğrayacağınız ilk durak Yesemek Açık Hava Müzesi olabilir. Şehir merkezine yaklaşık 100 km uzaklıktaki Yesemek Köyü’nde bulunan açık hava müzesi, Hititlere ait çok sayıda heykelin sergilendiği büyüleyici bir yer. Yaklaşık 500 heykeli bir arada görebileceğiniz Yesemek, Ortadoğu’nun en büyük açık hava müzelerinden biri.

Lezzetli Bir Mola

Yesemek keşifleriniz sizi çok acıktırdıysa şehir merkezine kadar gitmenize gerek yok. Yesemek’e 23 km mesafede İslahiye’nin en lezzetli yemeklerini sunan terleri bulabilirsiniz. Eğer Gaziantep mutfağını tatmak için şehir merkezine kadar sabretmeye değer diyorsanız, şehir merkezinde alinazik, patlıcan kebabı, altıezmeli, fıstıklı kebap, cartlak kebabı, külbastı gibi lezzetler sizi bekliyor… Kebap cenneti Gaziantep’teyseniz herkes öğle yemeğinde kebap yemeniz gerektiğini söyleyecektir. Yemeğin üzerine leziz bir menengiç kahvesi ve bir baklava tüm yorgunluğunuzun bir anda kaybolmasına yardımcı olacak.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Bey Mahallesi zamanın durduğu eşsiz bir yer. Öğle yemeğinin ardından Gaziantep’te yapılacak en eğlenceli aktivite, tarihî mahallenin sokaklarında kaybolmak. Gaziantep’in kültürel mirası olan mahalle; konakları, müzeleri (Gaziantep Etnografya Müzesi, Gaziantep Atatürk Müzesi ve Gaziantep Oyuncak Müzesi) ve dar sokaklarıyla unutulmaz saatler vadediyor.

Osmanlı’nın doğudaki en önemli çarşılarından biri olan Bakırcılar Çarşısı, merkezdeki gezinize devam etmek için en doğru nokta. 16. yüzyılda kurulan çarşı, Gaziantep’te Doğu’nun egzotizmini deneyimleyeceğiniz en güzel köşelerden biri.

Tarihi çarşısının ardından Zeugma’yı görmek için ne kadar sabırsızlansanız yeridir. Baraj suları altında kalan Roma kenti Zeugma’dan kurtarılan mozaiklerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep’in simgelerinden biri. Dünyanın en güzel mozaiklerinden biri kabul edilen Çingene Kızı’nın sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi’ne hayran kalacaksınız.

Gaziantep’te Akşam Keyfi

Gaziantep’te Akşam Keyfi

Bir gün içinde Gaziantep’te görülmesi gereken yerleri gördünüz ve üzerinize tatlı bir yorgunluk çöktüyse sıra akşam yemeğinde. Lezzet yolculuğunuzun muhteşem finalini küşleme ile yapabilirsiniz. Sinirsiz koyun etiyle hazırlanan bu özel lezzetin yanında mutlaka kaşık salatası da olmalı. Gaziantep’te keşfedeceğiniz lezzetlerin sınırı yok. Şiveydiz, beyran, yuvalama denemek isteyebileceğiniz çorbalardan bazıları. Söz konusu ana yemekler olunca da küşleme yerine tercih edebileceğiniz pek çok lezzet var. Soğan kebabı, borani, sarımsak aşı, ciğer yahni, süzek yapması önerilen lezzetler arasında yer alıyor.

Gaziantep’te Gece Hayatı

Gün sizin için henüz bitmediyse ve Gaziantep’te gece hayatını merak ediyorsanız, canlı performansların sergilendiği mekânları tercih edebilirsiniz. Şehirde geceye devam etmek için çok fazla alternatif mekâna ek olarak otellerin içerisinde hizmet veren konsept mekânları da tercih edebilirsiniz.

Gaziantep Oto Kiralama

Avis Gaziantep ofisinden oto kiralama işlemlerinizi yaptıktan sonra, şehrin güzelliklerini daha konforlu ve hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Gaziantep’te araç kiralama rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Gaziantep Ofisi
Adres: Gaziantep Havalimanı İç Hatlar Geliş Terminali
Telefon: (0342) 582 1141
www.avis.com.tr