Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
İstanbul Anadolu Yakası’nda bir gün

İstanbul Anadolu Yakası’nda bir gün

İstanbul Anadolu Yakası’nı gezmek için bir günün yetmeyeceğini biliyoruz. Biz yine de bir gün boyunca bu yakayı en iyi şekilde keşfetmeniz için öneriler hazırladık. İstanbul Anadolu Yakası’nda ne yenir?, Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler nerelerdir? Sorularının cevaplarıyla bir gezi programı oluşturduk.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Kahvaltı

İstanbul Anadolu Yakası’nda Kahvaltı

Güne sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı ile başlamaktan daha iyisi yoktur. İstanbul gezinize de başlamadan önce Anadolu Yakası’nda oldukça lezzetli bir kahvaltı yapmanızı öneriyoruz. Caddebostan ve Kalamış civarlarında konumlanan mekânlarda farklı lezzetler deneyebilir, şehrin karmaşasından uzaklaşarak yeni gün için hazırlık yapabilirsiniz.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

İstanbul Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

Üsküdar’dan kuzeye doğru ilerlerken sizi benzersiz bir yol bekliyor. Solunuzda Boğaz’ın eşsiz manzarası ve yalılar, sağınızda tarihî yapılar ve erguvanların süslediği bahçeler yer alırken dikkatinizi yola vermenin zorlaşacağına eminiz. Bu güzergâhta ilginizi çekebilecek yapılardan ilki Üsküdar meydanındaki Mihrimah Sultan Cami olacak. Yapı, Mimar Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan’ın kızı olan Mihrimah Sultan için yapılmıştır. Mimar Sinan, güneş ve ay anlamına gelen Mihrimah adından ilhamla Edirnekapı’ya da aynı isimli bir cami inşa etmiştir. Güneşle ayın Üsküdar’daki külliyenin arkasından doğup Edirnekapı’dakinin arkasından batacağını hesap etmesi, bu noktaları belirlemesinde etkili olmuştur. Bu ihtişamlı yapıyı gezerken aynı zamanda harika bir hikâyeye de şahitlik etmiş olacaksınız.

Boğaz serüveninize Kuzguncuk ve Çengelköy’ün tarih ve samimiyet dolu havası eşlik edecek. Mahalle kültürünü ve eski İstanbul hayatını günümüze taşıyan bu iki noktadan birini seçmenizi ve Boğaz’a nazır mekânların birinde soluklanmanızı tavsiye ederiz. Kuzguncuk’a yaklaşık 3 km mesafede bulunan ve 1861-1865 yılları arasında Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Beylerbeyi Sarayı da incelemeniz gereken yapılardan biri. Mimarı, Balyan ailesinin değerli ve yetenekli üyelerinden Sarkis Balyan olan saray, IV. Murad’ın da dünyaya geldiği yer. Abdülaziz’in, muhteşem bir bahçeye sahip olan, doğu ve batı mimarisinin özelliklerini taşıyan bu zarif sarayın dekorasyonuyla bizzat ilgilendiğini eklemekte fayda var.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

İstanbul gezisine ufak bir ara vermek ve günün geri kalanında şehri aynı enerji ile dolaşmaya devam etmek için harika bir mekân seçebilirsiniz. Özellikle Çengelköy taraflarında hem rotanızı bozmadan hem de harika lezzetler deneyerek keyifli bir öğle yemeği yiyebilirsiniz. Deniz ürünlerinin farklı lezzetler ile buluştuğu menüleri öğle yemeği için tercih edebileceğiniz gibi Türk mutfağının öne çıkan yemeklerini de tadabilirsiniz.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Üsküdar-Beykoz sahil yolu üzerinde bulunan Küçüksu Kasrı, Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmış. 1856 yılında yapımı tamamlanan yapı Nigoğos Balyan’ın eseri. Küçüksu Kasrı, I. Mahmut’tan itibaren sultanların dinlenmek için kullandığı yapılardan biriydi, bugünkü görünümünü Abdülmecit ile kazandı. Kasrı gezdikten sonra, yakınında bulunan Göksu Deresi kenarında yürüyüş yapabilirsiniz.

Güzelce Hisar olarak da bilinen Anadolu Hisarı, Göksu Deresi’nin Boğaz’la buluştuğu noktada yer alıyor. Hisar, Yıldırım Bayezid tarafından 1395’te inşa edildi. Anadolu Hisarı, Avrupa Yakası’nda bulunan Rumeli Hisarı ile birlikte, İstanbul’un fethinde Boğaz’ın kontrolü için kullanıldı. Bu iki kale arasının aynı zamanda Boğaz’ın en dar yeri olduğunu da hatırlatalım.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

İstanbul gezisine harika bir nokta koymak için harika bir akşam yemeğinden daha iyisi yoktur. Dilerseniz İstanbul ışıklarını akşam manzarası eşliğinde izleyerek harika lezzetlerle birlikte keyifli bir şölen yaşayabilirsiniz. İstanbul’da her damak zevkine uygun olacak seçenekleri bulmak oldukça kolay. Dünya mutfaklarından seçkiler, Osmanlı ve Türk mutfağının geleneksel lezzetleri ya da Boğaz manzarasının hakkını verecek Akdeniz mutfağı seçkileriyle akşamınızı güzelleştirebilirsiniz.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Gece Hayatı

İstanbul Anadolu Yakası’nda Gece Hayatı

İstanbul’da gece hayatı denildiği zaman akla gelebilecek pek çok etkinlik var. Önerimiz şehre gelmeden önce konser ya da sahne sanatları ile ilgili İstanbul programlarına bakmanız yönünde ancak ani bir seyahat yapsanız da pek çok organizasyona son anda bilet bulabilirsiniz. Konserler, sahne sanatları ve etkinlikler için plan yapma şansınız olmadıysa İstanbul Anadolu Yakası’nda birçok bölgede farklı konseptlere sahip pek çok eğlence mekânı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

İstanbul Anadolu Yakası Oto Kiralama

İstanbul Anadolu Yakası Avis ofislerinden bir araç kiralamak şehri daha kolay keşfetmenizi sağlayacak. İstanbul Anadolu Yakası’nda oto kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
Avis Araç Kiralama İstanbul Anadolu Yakası Ofisleri
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı
Adres: Kurtköy Mah. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı D:AL-524A Pendik İstanbul
Telefon: (0216) 588 5196
İstanbul Fenerbahçe
Adres: Bağdat Cad. Hacer Apt. No: 145 D: 1 Kadıköy İstanbul
Telefon: (0216) 355 3665
www.avis.com.tr