Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
İstanbul Avrupa Yakası’nda bir gün

İstanbul Avrupa Yakası’nda bir gün

Kalabalık, heyecan, hareket ve güzellik bakımından eşi benzeri olmayan bir şehirdesiniz. Bu şehrin de kalbinin attığı yerde, Taksim’desiniz. Avrupa Yakası’nın görülmesi gereken yerlerini ve Avrupa Yakası’ndaki lezzet duraklarını gözden geçirerek rotanızı belirleyebilirsiniz. Bize göre Taksim’den başlayacak bir macera Boğaz turu ya da tarihî yarımada keşfi ile devam etmeli. Elbette İstanbul’da maceranın sonu olmadığını hatırlatmaya gerek yok. Daha hızlı bir keşif için İstanbul’u bilenlere Avrupa Yakası’nda görülmesi gereken yerler nerelerdir? İstanbul Avrupa Yakası’nda nerede ne yenir gibi sorular sorduk, aldığımız yanıtları paylaşıyoruz.

İstanbul Avrupa Yakası’nda Kahvaltı

İstanbul Avrupa Yakası’nda Kahvaltı

Avrupa Yakası’nın bohem ve genç semti Cihangir, kahvaltı ve günün ilk kahvesi için doğru bir başlangıç noktası. İstanbul dünyanın en güzel ve popüler şehirlerinden birisi olarak birbirinden farklı kahvaltı seçeneklerini bir arada bulabileceğiniz eşsiz bir lokasyon. Şehri keşfetmeye devam ederken yolda yiyebileceğiniz leziz fırın ürünlerine ek olarak harika lezzetler sunan mekânlarda keyifli bir kahvaltı yaparak bu güzel şehri keşfedecek enerjiyi depolayabilirsiniz.

İstanbul Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler

İstanbul Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler

Rotanızı Boğaz’a kıracaksanız Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı ve Boğaziçi Köprüsü ile renklenen keyifli bir yolculuk sizi bekliyor. Sarayları gezmek için fazla vaktinizin olmadığının farkındayız. Fakat bu ihtişamlı yapıların yanından geçerken bazı bilgileri hatırlamak isteyebilirsiniz. I. Abdülmecit’in emriyle 1846-1856 arasında yapılan, II. Abdülhamit dâhil altı padişahın ve Atatürk’ün ikametgâhı olan Dolmabahçe Sarayı’nın mimarı Karabet Balyan. İstanbul’un pek çok köşesine değer katan Balyan ailesinin izini sürmeyi bir başka gezinizin teması haline getirebilirsiniz.

Abdülaziz tarafından Sarkis Balyan’a yaptırılan Çırağan Sarayı da imparatorluk tarihinin dönüşümüne tanıklık etmiş özel bir yapı. 1910’da çıkan yangından uzun süre sonra, 90’larda yeniden inşa edilen saray bugün İstanbul’un en lüks otellerinden biri. Çırağan’ı geçtikten sonra İstanbul’un oldukça kalabalık, ulaşması zor ama konumu nedeniyle vazgeçilemeyen Ortaköy’üne gelmiş olacaksınız.
Köprünün kıyısında, muhteşem manzarasıyla meşhur Ortaköy’ün pırlantasıysa Nigoğos Balyan imzası taşıyan Büyük Mecidiye Camii. Dilerseniz Ortaköy’de dilerseniz de daha sakin bir yerde öğle yemeği molası vererek keşfettiklerinizi gözden geçirip bir yandan yeni keşiflere hazırlanabilirsiniz.

Lezzetli bir mola

Lezzetli bir mola

Arnavutköy öğle molası için güzel bir seçenek olabilir. İstanbul’un sokakları ve evlerinin güzelliğiyle bilinen eski semtlerinden birinde, Arnavutköy’de mutlaka farklı lezzetler sunan mekânlar ile karşılaşacaksınız. Damak zevkinize uygun seçenekler arasından seçim yapmak bile bu lokasyonda zor gelebilir ancak ufak bir araştırmayla harika lezzetler keşfedebileceğiniz Arnavutköy, öğle yemeği için iyi bir durak.

Keşfe devam

Keşfe devam

Boğaz sizi her zaman büyüler ama size en çok nisan ayında, erguvanlarla kucak açar. Baharda İstanbul’daysanız harika kareler yakalayacağınızı bilmelisiniz. Bunun dışında her birinin hikâyesi birbirinden farklı yalıları keşfetmek de harika bir deneyim olabilir. Ortaköy’de Esma Sultan Yalısı’ndan başlayan yolculuğunuza Rumeli Hisarı’na doğru yürüdüğünüzde karşınıza çıkacak Ayşe Sultan Yalısı ile devam edebilirsiniz. İstanbul’daki nadir ahşap mescitlerden 17. yüzyıl yapısı Kayalar Mescidi’ne de alıcı gözle bakmalısınız. Hemen yanındaki, bir 18. yüzyıl yapısı olan Yılanlı Yalı da gözlerinizi kamaştıracak. Emirgân’da 18. yüzyıl eseri zarif Şerifler Yalısı’nı gördüğünüzde, soluklanmak için yeni bir durakta olduğunuzu anlayacaksınız. Yalılardan gözünüzü ayırmalı, Sabancı Müzesi’nin güncel sergisini gezdikten sonra bir Boğaz klasiği olan Bebek’te, muhteşem bir konuma ve atmosfere sahip Aşiyan Müzesi, Rumeli Hisarı ve Rumeli Kavağı’na dek Boğaz yoluna serpiştirilmiş sayısız güzellik sizi bekliyor.

Akşam keyfi

Akşam keyfi

Akşam için kendinizi gerçekten İstanbul’da hissedeceğiniz mekânları tercih etmelisiniz. İnce zevklerle döşenmiş, farklı lezzetlere ev sahip yapan mutfakları ile dikkat çeken pek çok mekanda harika lezzetler keşfedebilirsiniz. Ayrıca İstanbul’da dünya mutfaklarından esintilere sahip pek çok restoran bulabileceğiniz gibi Osmanlı mutfağının esintilerini taşıyan yerlerden birisini seçerek sıradışı bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. Dilerseniz modern dilerseniz de geleneksel mutfaklardan birisini seçerek harika bir akşam yemeği ile İstanbul gezinizi taçlandırabilirsiniz.

İstanbul Avrupa Yakası’nda Gece Hayatı

İstanbul Avrupa Yakası’nda Gece Hayatı

İstanbul’da gece hayatı demek sınırsız sayıda seçeneğiniz olduğu anlamına gelir. Şehre geldiğiniz zaman mutlaka akşam programlarını incelemenizi öneriyoruz. Hiç beklemediğiniz bir konser ya da etkinlik İstanbul’da sizi bekliyor olabilir. Eğlence mekanlarının yoğun olduğu; Beyoğlu, Karaköy, Beşiktaş gibi lokasyonlarda her insana hitap eden publara rastlayabilirsiniz.

İstanbul Avrupa Yakası Oto Kiralama

Avis Taksim ofisinden araba kiralama işlemlerinizi yaptıktan sonra, bu muhteşem şehrin güzellikleriyle daha pratik bir şekilde tanışabilirsiniz. Taksim’de araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Taksim Ofisi
Adres: Gümüşsuyu Mah. Mete Cad. Ayyıldız Apt. No: 12/A Beyoğlu İstanbul
Telefon: (0212) 244 9350
www.avis.com.tr