Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
İzmit’te Bir Gün

İzmit’te Bir Gün

Sanayi şehri olarak bilinen İzmit, ziyaretçilerini şaşırtmayı seviyor. Şehrin size sunduğu sürprizleri keşfetmenin en konforlu yoluysa bir araç kiralamak. İzmit’te yapılacaklar listenizdeki “İzmit’te araç kiralama” maddesinin üstünü çizdikten sonra diğer maddelere geçebilirsiniz. İzmitlilerin önerileri günü planlarken işinizi oldukça kolaylaştıracak. İzmit’te ne yenir? İzmit’in gezilecek yerleri nerelerdir? gibi soruların yanıtlarının yer aldığı yazımız ile gezinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

İzmit’te Kahvaltı Nerede Yapılır?

İzmit’te Kahvaltı Nerede Yapılır?

Güne başlamanın en güzel yolu olan kahvaltı, İzmit seyahati boyunca tadını çıkarabileceğiniz aktivitelerden birisi olacak. Ev yapımı lezzetlerin sunulduğu pek çok farklı mekâna ev sahipliği yapan şehirde fırından yeni çıkmış ev yapımı ekmeklerin kokusu ile yapacağınız kahvaltıları hiçbir zaman unutmayacaksınız.

İzmit’in Gezilecek Yerleri

İzmit’in Gezilecek Yerleri

İzmitlilerin kahvaltıdan sonra gitmenizi önerdiği ilk yer Kartepe. Popüler bir kayak ve su sporları merkezi olan bölge kentin en görülmeye değer köşelerinden biri. Kartepe Kayak Evi’nde kışın keyfini kayak yaparak çıkarabilir ya da yaklaşık 13 km uzaklıkta, eşsiz doğasıyla bilinen Maşukiye’de piknik ya da trekking yapabilirsiniz. Kartepe’ye yaklaşık 11 km uzaklıkta olan Kuzu Yaylası da doğa tutkunlarının listesinde olması gereken yerlerden biri. Kış aylarında eşsiz kar manzaraları ile dikkat çeken bölge, yazın da muhteşem doğasıyla göz kamaştırdığı için her mevsimde bu lokasyonu ziyaret etmek gerekiyor.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

İzmit konumu sebebiyle pek çok farklı ana malzemenin başarılı bir şekilde kullanıldığı yemekleri ile ünlü. Beyaz ve kırmızı etin farklı yorumlarla sunulduğu birbirinden güzel restoranlarda keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Özellikle kıyı şeridinde doyumsuz bir manzara eşliğinde yiyeceğiniz yemeklerin çok daha unutulmaz olacağını söylemek mümkün. Pişmaniye ve höşmerim tatlılarını da İzmit gezisi esnasında enerjinizi yerine getirmeleri için tercih edebilirsiniz.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Osman Hamdi Bey, Osmanlı’nın en büyük müzecisi ve önemli ressamlarından birisidir. Ressamın tablolarından birisi olan Kaplumbağa Terbiyecisi hâlâ Türk resim sanatının en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ünlü ressamın 1884’te Gebze Eskihisar’da inşa ettirdiği köşk Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi olarak hizmet veriyor. Osman Hamdi Bey’in 26 yıl boyunca yaz aylarını geçirdiği Eskihisar sahilinin batısında bulunan ev, sanatçının en ünlü eserlerini yaptığı yer olması nedeniyle de büyük önem taşıyor. İzmit seyahatinizde bu müzeye yer vermek mutlaka yapmanız gerekenler arasında yer alıyor. Köşke 800 metre uzaklıktaki Eskihisar Kalesi de mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi. İçinde bir amfi tiyatro bulunan bu Bizans yapısını gördükten sonra sahilde gün batımını izleyebilirsiniz.
 
Kaleye yaklaşık 25 km uzaklıktaki Kaiser II. Wilhelm Köşkü ve Tarihi Misafirhanesi de farklı mimari yapılara ilgi duyanlar için keyifli bir seçenek. İtalyan asıllı mimar Raimondo D’Aranco’nun tasarladığı yapı Hereke’de bulunuyor. Bu yapının hemen yanındaki dokuma fabrikasında meşhur Hereke halılarını inceleyebilir ve dilerseniz dostlarınız için farklı hediyeler alabilirsiniz.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Şehrin ışıklarının eşliğinde keyifli bir akşam yemeği için İzmit’te çok fazla alternatifiniz var. Damak zevkinize ve beklentilerinize uygun seçimler yaparken oldukça rahat edebileceğiniz İzmit’te mutlaka sizi şaşırtacak lezzetler ile de karşı karşıya geleceksiniz. Soslu ördek, mancar yemeği, cızlama akşam yemeğinde seçebileceğiniz lezzetlerden bazıları.

İzmit’te Gece Hayatı

İzmit’te Gece Hayatı

İzmit gece hayatında oldukça farklı seçeneği bir arada bulabilirsiniz. Kıyı boyunca manzarası ile dikkat çeken mekânların yanı sıra, şehir içerisinde bulunan eğlence mekânları da tercihiniz olabilir. İzmit’e ne istediğinizi söylerseniz mutlaka en güzeli size sunacağından şüpheniz olmasın.

İzmit Oto Kiralama

Avis ofisinden araç kiralamak İzmit ve çevresini daha kolay keşfetmenizi sağlayacak. İzmit’te oto kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Avis Araç Kiralama İzmit Ofisi
Adres: Kemalpaşa Mah. Şehabettin Bilgisu Cad. No: 154 İzmit Kocaeli
Telefon: (0262) 325 2555
www.avis.com.tr
 
Adresler
Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi: Eskihisar Köyü Osman Hamdi Bey Cad. Gebze / Kocaeli
Kaiser II. Wilhelm Köşkü ve Tarihi Misafirhanesi: Agah Ateş Mahallesi Hereke Kocaeli
TBMM Milli Saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası: Agâh Ateş Mah. Tayyar Yıldırım Cad. No: 14 Hereke / Kocaeli
Eskihisar Kalesi: Eskihisar Köyü Gebze Kocaeli
Kartepe Kayak Evi: Çınarlı Mah. Leyla Atakan Cad. No: 18 Maşukiye Kartepe Kocaeli