Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Kuşadası’nda Bir Gün

Kuşadası’nda Bir Gün

Kuşadası’nda ne yenir? Denize nerede girilir? Kuşadası’nın tarihi yerleri nereler? Bunlar Kuşadası’nda bir gün geçirecek herkesin yanıtını merak ettiği sorulardan bazıları. Sizin için Kuşadası’nda yaşayanlara bu soruları sorduk ve aldığımız yanıtları bir araya getirdik. Gününüzü planlamadan önce bu güzel Ege beldesini hakkıyla keşfetmek için yapmanızı önerdiğimiz ilk şeyin Kuşadası’ndan araba kiralamak olduğunu hatırlatalım. Araç kiralama işleminin ardından yola koyulabilirsiniz.

Kuşadası’nda Kahvaltı

Kuşadası’nda Kahvaltı

Kahvaltınızı Ege Denizi’nin masmavi suları eşliğinde yapmaya ne dersiniz? Kuşadası’nın keyfini çıkarmaya erken saatlerde başlama imkânı sunan pek çok seçeneğiniz var. Hem göze hem de damak zevkinize hitap eden kahvaltının ardından manzaraya karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Çingene pilavı, tahinli pide, kırlı kızartma, ısırgan otu böreği kahvaltıda tercih edebileceğiniz yöresel lezzetlerin bazıları. Bölge çok fazla turisti ağırladığı için yöresel lezzetlerin ve geleneksel Türk kahvaltısının yanı sıra İngiliz ve Fransız tatlarıyla kahvaltı yapmak da bir seçenek.

Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

İzmir’e bağlı olsa da Selçuk, Kuşadası’na yakınlığı nedeniyle buranın bir parçası gibi. Kuşadası’nın 21 km kuzeyinde bulunan Efes Antik Kenti’yle gezinize başlayabilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan kentin kuruluşu MÖ 6000 yılına uzanıyor. Efes’te sizi Celsus Kütüphanesi, Artemis ve Hadrian tapınakları, August Kapısı, Memmius Kapısı gibi nefes kesici yapılar ve kalıntılar bekliyor. Efes’in ardından tarihî evleri ve şarabıyla ünlü Şirince Köyü’nde soluklanabilirsiniz. Eşsiz bir atmosfere sahip köy, Efes’e sadece 10 km mesafede.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Şirince’ye kadar gelmişken, yalnızca köyün etkileyici mimarisini görmekle yetinmeyin. Öğle yemeğini köyün tarihî evlerinde hizmet veren restoranlarda yiyerek burada geçirdiğiniz saatleri daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kuzu tandır, saç kavurması, keşkek, ebegümeci kavurması öğle yemeği için önereceğimiz lezzetlerden bazıları. Yemeğin ardından köpüklü Türk kahvesi eşliğinde zerde veya pelvize tatlısını tatmayı unutmayın.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Nefis tatların ve kahvenin ardından tekrar yola koyulmaya hazır olacaksınız. Öyleyse bir sonraki durağınız Dilek Yarımadası olmalı. Şirince’ye yaklaşık 51 km mesafedeki millî park, Kuşadası’nın tarihî ve doğal güzelliklerini bir arada görme imkânı sunan özel bir yer. Aya Yorgi ve Hagios Antonios manastırlarının yanı sıra Priene ve Milet antik kentlerinin de bulunduğu park, bir açık hava müzesini andırıyor. Sakin koylarıyla da bilinen millî park, deniz keyfi için de harika bir alternatif.

Dilek Yarımadası’ndaki gezinizin ardından yeniden Kuşadası’na doğru yola çıkabilirsiniz. Ancak öncesinde parka 6 km uzaklıktaki Kurşunlu Manastırı’nı görmenizi öneririz. Manastırın ardından Kuşadası’nın sembolü olan Güvercinada’da mola verebilirsiniz. Harika bir manzarası olan adada gün batımı izledikten sonra gezinizi merkezdeki tarihi yapıları görerek sonlandırabilirsiniz.

Kuşadası’nda Akşam Keyfi

Kuşadası’nda Akşam Keyfi

Geride kalan saatlerde Kuşadası’nın tarihi yerlerini gördünüz, doğayla buluştunuz ve lezzet duraklarında birçok yemeğin tadına baktınız. Kuşadası’nda araba kiralamak, bir güne bu kadar çok şeyi sığdırmanın ve güvenli bir yolculuğun sırrıydı. Dolu dolu geçen saatlerin ardından sıra günü unutulmaz bir akşam yemeğiyle sonlandırmaya geldi. Türk, Avrupa ve Asya lezzetlerinden oluşan menüleri ile dikkat çeken restoranlardan birisini tercih edebilirsiniz. Kuşadası’nda akşam yemeği keyfinde deniz ürünleri ve zeytinyağlı mezeler tatmanızı önerdiğimiz lezzetler arasında yer alacak. Muhteşem deniz manzarası eşliğinde keyifli bir akşam yemeği günün yorgunluğunu atmanıza yardımcı olacak.

Kuşadası’nda Gece Hayatı

Kuşadası gece hayatının kalbinin attığı yer Kaleiçi. Eğer siz de gün erken bitmesin diyenlerdenseniz, buradaki mekânlardan kendinize en uygununu seçebilir ve eğlenenlerin arasına katılabilirsiniz.

Kuşadası’nda Oto Kiralama

Avis ofisinden araç kiralamak Kuşadası’nın güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfetmenizi sağlayacak. Kuşadası’nda oto kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Kuşadası Ofisi
Adres: Atatürk Bulvarı 26 A Kuşadası / Aydın
Telefon: (0256) 6144600
www.avis.com.tr