Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Marmaris’te Bir Gün

Marmaris’te Bir Gün

Marmaris’te bir gün geçirecek şanslı kişilerdenseniz öncelikle Avis araç kiralama ofisine uğramalısınız. Marmaris’te keyifli bir gün geçirmenize yardımcı olacak araç kiralama işleminin ardından, sizin için yerel halktan aldığımız tavsiyeleri okumanızı öneririz. Marmaris’in gezilecek yerleri, en güzel plajları, kahvaltı lezzetleri gibi pratik bilgilerden oluşan rehberimizle bir gününüzü planlayabilirsiniz. Elbette “Marmaris’te ne yenir?”, “Marmaris’in tarihi yerleri nerelerdir?” sorularının yanıtları da hemen aşağıda sizi bekliyor.

Marmaris Kahvaltı

Marmaris Kahvaltı

Marmaris gezinize başlamadan önce mükellef bir kahvaltı yapmayı unutmayın. Deniz kenarında güzel manzarası ile sizi ağırlayacak pek çok mekanda lezzetli ve yöresel bir kahvaltı sizi bekliyor. Arapsaçı kavurması, Muğla halkası, mantar dolması, domates ve mandalina reçeli gibi oldukça güzel lezzetlerle dolu bir kahvaltı yapabilirsiniz. Dilerseniz klasik serpme kahvaltı seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Bölgenin meşhur reçellerinin servis edildiği serpme kahvaltılar da oldukça meşhur.

Marmaris’te Gezilecek Yerler

Marmaris’te Gezilecek Yerler

“Sadece bir günümüz var, Marmaris’te gezilecek yerler arasında hangisine öncelik vermeliyiz?” diye sorduğumuz Marmarislilerin hepsi aynı yanıtı verdi: Turunç! Tarih, doğa ve denizin iç içe geçtiği Turunç, Marmaris Körfezi’nin tartışmasız en güzel köşesi. Merkeze yaklaşık 21 km uzaklıktaki beldeye giden yolun manzarası o kadar güzel ki sırf bu yüzden Marmaris’te araç kiralamak şart. Yılın yedi ayı denize girilebilen Turunç Köyü ve civarı, doğa yürüyüşleri ve su sporları için de oldukça elverişli. Ancak bu bölgenin önemli bir turizm merkezi olmasındaki tek neden doğal güzellikleri değil. Bir Karia kenti olan Amos, Ege ve Akdeniz’deki en iyi korunmuş antik kentlerden biri. Bir tepenin üzerinde bulunan bu açık hava müzesi, kalıntıları kadar harika manzarasıyla da sizi kendine hayran bırakacak.

Amos’u gördükten sonra, Turunç’un en güzel koylarından biri olan Kumlubük’e doğru yola çıkabilirsiniz. Doğa ve tarihle yakınlaştıktan sonra kendinizi Kumlubük’ün muhteşem deniziyle ödüllendirebilirsiniz.

Lezzetli Bir Mola

Temiz hava ve deniz sizi acıktırdıysa, öğle yemeği zamanı gelmiş demektir. Hafif ve lezzetli bir öğle yemeği için zeytinyağlı bamya, cevizli biber dolması, börülceli Muğla pilavı, tavuklu çökertme ve zeytinyağlı enginar gibi eşsiz lezzetleri tercih edebilirsiniz. Akdeniz mutfağının etkilerinin hissedildiği bölgede çok lezzetli zeytinyağlılar yiyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Öğle yemeğinin ardından günün geri kalanını nasıl değerlendirmek istediğinize karar vermeniz gerek. Deniz keyfi mi, Marmaris’i keşfetmeye devam mı? İkinci şıkkı seçerseniz önerimiz daha güneye, Selimiye’ye inmeniz. Turunç’tan 28 km uzaklıktaki köy, kalabalıklardan uzakta denizin, doğanın ve güneşin tadını çıkarmak için harika bir nokta. Bölgenin en sakin denizi olan Selimiye Koyu’nda huzurlu saatler geçirebilir, dilerseniz 500 metre gerisindeki Akkum ile 2 km mesafedeki Sığliman’a da uğrayabilirsiniz.

Marmaris’te Akşam Keyfi

Önce Turunç’ta, ardından da Selimiye’de geçirdiğiniz bu muhteşem gün harika bir akşam yemeğini hak ediyor. Akşam yemeği seçeneklerinin sınırsızlığı tercih yapmanızı zorlaştırabilir. Akşam yemeğinde size muhteşem bir manzaranın, dalga seslerinin ve şahane lezzetlerin eşlik edeceği bir mekân tercih edebilirsiniz. Lahos, kabak çiçeği dolması, kalamar tava, kefal dolması, ekşili balık veya odun kömüründe pişirilen terbiyeli deniz levreği. Meşhur ahtapotlu pilava da akşam yemeğinde bir şans verebilirsiniz. Akşam yemeğinde tercihinizi kırmızı etten yana yapacaksanız döş dolmasını veya çökertme kebabını tercih edebilirsiniz.

Marmaris’te Gece Hayatı

Marmaris’te Gece Hayatı

Gün bitmesin diyor ve eğlenmek istiyorsanız, Marmaris’in gece hayatını doyasıya yaşayabilirsiniz. Çok sayıda eğlence mekânının olduğu barlar sokağı, Marmaris gece hayatının nabzını tutmak için en doğru adres.

Marmaris Oto Kiralama

Avis Marmaris ofisinden oto kiralama işlemlerinizi yaptıktan sonra, şehrin güzelliklerini daha konforlu ve hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Marmaris’te araç kiralama rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Adres: Armutalan Mah. Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı 210 Sok. No:3 Marmaris
Telefon: (0252) 417 8111
www.avis.com.tr