Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Muş’ta bir gün

Muş’ta bir gün

Doğu’nun en eski şehirlerinden biri olan Muş’un adına seyahat dergilerinde sıklıkla rastlamıyor olabilirsiniz. Ancak Muş uzun yıllardır özellikle tarihe ilgi duyan gezginlerin rotalarına dahil ettikleri bir yer. Sadece bir gün için şehirde nasıl bir öncelik sıralaması yapmanız gerektiğini şehrin sakinlerine sorduk. Bu önerilerle Muş’un tarihi yerleri arasından seçim yapabilirsiniz. Muş’ta ne yenir? sorusuna verilen yanıtların da gününüzü lezzetlendireceğine eminiz. Bir araç kiralamak bu özel günde gezinizi kolaylaştıracaktır. Muş’ta araç kiralama adımından sonra, bu gizemli şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Muş kahvaltı mekânları

Muş kahvaltı mekânları

Muş lezzetleri ile güne başlamak oldukça ilginç bir deneyim olacak. Bölgede dağlardan toplanan çeşitli otlarla hazırlanan çok sayıda kahvaltılık arasından seçim yapabilirsiniz. Kırçik, jağ, gülük, kenger ve spidak leziz yeşilliklerden yapılan yemeklerden bazıları. Ayrıca kahvaltıda Muş böreğini tercih edebilirsiniz.

 Muş'un tarihi yerleri

Muş'un tarihi yerleri

Kahvaltının ardından gitmenizi önerdiğimiz ilk yer 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Murat Köprüsü. Merkeze 15 km uzaklıktaki köprü, Varto yolu üzerinde bulunuyor. Daha sonra yaklaşık 43 km uzaklıktaki Kayalıdere’ye doğru yola çıkabilirsiniz. Burada, İngiliz Arkeoloji Enstitüsü arkeologları 1965’te Urartulara ait bir antik kent buldular. Birçok kalıntının sergilendiği antik kentin, inşası süren Alparslan II barajı nedeniyle sular altında kalma riski var. Bu nedenle bu etkileyici bölgeyi görmek için geç kalmayın.

Lezzetli bir mola

Lezzetli bir mola

Kayalıdere gezinizin ardından 25 km uzaklıktaki Varto’da öğle yemeği molası verebilirsiniz. Keyifli bir gezinin ardından güzel bir yemekle enerjinizi yeniden toplayabilirsiniz. Bölgede yemek için tercih edebileceğiniz çok sayıda alternatif olsa da bizim önerimiz yöresel lezzetlerden yana olacak. Ayran aşı, çorti ve Muş köftesi öğle yemeğinde tercih edebileceğiniz seçeneklerden bazıları.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Yemek molanızın ardından Muş merkezde keyifli bir tarih yolculuğuna çıkabilirsiniz. Şehrin sakinlerinin görmenizi önerdiği ilk yer, şehrin adıyla anılan kalesi. Arap, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ışık tutan kalıntıların sergilendiği Muş Kalesi’nin ardından Ulu Cami’yi gezebilirsiniz. 979 yılında inşa edildiği düşünülen Ulu Cami’yi, avlusunda türbesi bulunan Şeyh Muhammed-i Mağribi’nin yaptırdığı tahmin ediliyor. Mimari detaylarıyla dikkat çeken cami, şehrin görülmeye değer yapılarından biri.

Muş, geçmişte Hristiyan nüfusunun yoğun olduğu bir şehirdi. Bu nedenle kentte irili ufaklı birçok kilise bulunuyor. En çok  ziyaret edilenler arasında Meryem Ana Kilisesi ve merkeze 9 km uzaklıktaki Arak Manastırı bulunuyor. Kepenek Köyü’ndeki Arak Manastırı’nın adı Farsça'da “şarap” anlamına geliyor. Bu ismin köydeki üzüm bağlarından ve şıracılıktan geldiğine inanılıyor.

Akşam keyfi

Şehirde akşam yemeği için kırmızı et yemekleriyle meşhur pek çok restoran bulunuyor. Sac tavası, testi kebabı, keşkek, herse ve kaburga dolması Muş’a geldiğiniz zaman tercih edebileceğiniz yemekler arasında. Daha önce tatmadığınız kadar lezzetli kırmızı et yemeklerini eğer et yemeyi seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.

Muş Oto Kiralama

Avis Muş ofisinden araç kiralamak şehirdeki gezinizi daha keyifli hale getirecek. Muş’ta oto kiralama işleminiz için telefonla ya da internet sitemizsen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Muş Ofisi
Adres: İSTASYON CADDESİ ATATÜRK BULVARI İMAMI ŞAFİ CAMİ KARŞISI Muş
Telefon: 0436 215 15 00
www.avis.com.tr