Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Samsun’da Bir Gün

Samsun’da Bir Gün

Doğu Karadeniz’e açılan kapı olan Samsun, sizi eşsiz doğasıyla karşılayacak. Samsun’u daha rahat gezebilmek için yapacağınız araç kiralama işleminin ardından gününüzü planlamaya başlayabilirsiniz. Gezi planınız için size sunacağımız önerileri değerlendirebilirsiniz. Şehirde yaşayanların Samsun’da ne yenir ya da Samsun’un gezilecek yerleri nerelerdir? gibi sorulara verdikleri yanıtları dikkate alarak hazırladığımız rehbere bakarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Samsun’da Kahvaltı

Samsun’da Kahvaltı

Güne enerji dolu başlamak ve Samsun lezzetlerini keşfetmek için güzel bir kahvaltı yapmanızı öneriyoruz. Alışılmış kahvaltı servislerinin yanı sıra şehrin özel lezzetlerini de kahvaltıda tercih edebilirsiniz. Bazlama, atıklı ekmek, karmaç, peynirli ve cevizli mantı, haşhaşlı çörek ve nokul Samsun’un yöresel kahvaltılıklarından bazıları.

Samsun’da Gezilecek Yerler

Şehirdeki gezinize Bafra’dan başlamalısınız. Bunun iki nedeni var: Akalan Şelaleleri ve Asar Kalesi. Bafra, şehir merkezine yaklaşık 50 km uzaklıkta, ancak şelaleleri görmek için ilçeden 45 km daha güneye gitmeniz gerekiyor. 18 şelaleden oluşan Akalan, şehrin keşfedilmeyi bekleyen hazinelerinden biri. Bu huzurlu bölgenin keyfini çıkardıktan sonra 21 km uzaklıktaki Asar Kalesi’ne doğru yola çıkabilirsiniz. MÖ 3. yüzyılda inşa edildiği düşünülen kale, Paflagonya kaya mezarlarının da bulunduğu özel bir noktada.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Bafra’ya kadar gelmişken, ilçenin meşhur pidesini tatmamak olmaz. Bafra pidesi öğle yemeğinde tercih edebileceğiniz lezzetlerden birisi. Pideleri ile meşhur Samsun’da pidenin yanında fasulye turşu kavurması veya yazı pancarı yemeği tercih edebilirsiniz.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Şehir merkezindeki gezinize Gazi Müzesi’nden başlamalısınız. Eski ismi Mantika Palas olan bina, önceleri otel olarak hizmet veriyormuş. Atatürk’ün şehre ilk gelişinde kaldığı bu otel, 1940 yılında müzeye dönüştürülmüş. Müzede bugün Atatürk’ün çalışma odası, kişisel eşyaları ve döneme ışık tutan fotoğraflar sergileniyor.

Müzenin ardından Atatürk’ün doğumunun 100. yılında inşa edilen ve şehre geldiği vapurdan indiği anı ölümsüzleştiren İlk Adım Anıtı’yla karşılaşabilirsiniz. Bandırma Vapuru ve Onur Anıtı da şehir merkezinde görülecek yerler listenizde olmalı. Samsun şehir merkezindeki turunuzu Amisos hazinesinin sergilendiği Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile sonlandırabilirsiniz.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Lezzetli yemekler eşliğinde günün yorgunluğunu atmak için tercih edebileceğiniz çok sayıda seçeneğiniz var. Şehirde deniz ürünleri konusunda oldukça iddialı mekânlar bulunuyor. Turşu kavurması, balık çorbası, haluçka güzel bir başlangıç için tercih edebileceğiniz lezzetlerden bazıları. Eğer deniz ürünlerine alternatif arayışınız olursa kaz pilavı, büryan ve böbrek kavurma gibi lezzetleri de tercih edebilirsiniz.

Samsun’da Gece Hayatı

Samsun’da gece hayatının kalbi Atakum’da atıyor. Şehirdeki birçok bar ve gece kulübü bu bölgede bulunuyor. Bu bölgedeki mekânlarda canlı müzik keyfinin yanı sıra farklı müzik zevklerine hitap eden seçenekler de bulunuyor.

Avis Araç Kiralama Samsun Havalimanı Ofisi

Adres: Samsun Havalimanı İç Hatlar Terminalı
Telefon: (0362) 844 8657
www.avis.com.tr