Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Side’de Bir Gün

Side’de Bir Gün

Tarihî kentler, şelaleler, köprüler ve Akdeniz’in büyüleyici güzelliği… Bir açık hava müzesini andıran ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Side’desiniz. Bu eşsiz bölgede geçireceğiniz bir günün ilk durağı Avis araç kiralama ofisi olmalı, bu sayede Side’yi çok daha rahat gezebilirsiniz. Side’de araç kiralama işlemini yaptıktan sonra sizin için hazırladığımız şehir rehberini okuyarak gününüzü planlayabilirsiniz. Side’de ne yenir, Side’nin tarihi yerleri nereler, Manavgat Şelalesi’ne nasıl gidilir? gibi sorulara yanıt bulacağınız yazımızdan elde edeceğiniz öneriler ile şehirde muhteşem bir gün geçirebilirsiniz.

Side’de Kahvaltı

Side’de Kahvaltı

Side her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin tercih ettiği tatil beldelerinden birisi olması sebebiyle çok farklı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Akdeniz mutfağının öne çıkan lezzetleri eşliğinde keyifli bir kahvaltı ile Side gezisine başlayabilirsiniz. Geleneksel Türk kahvaltısına ek olarak patlıcan veya havuç reçeli gibi farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Özenle hazırlanmış ve sıcacık servis edilen gözleme, pişi ve bazlama gibi lezzetler de Side’de kahvaltınıza eşlik edecek.

Side’de nereye gidilir?

Side’de nereye gidilir?

Tarihî yerler ve doğal güzellikler bakımından çok zengin bir yerdesiniz. Side’de araba kiralamak size en çok farklı noktaları gezmek konusunda yardımcı olacak. Günün ilk durağı, doğayla kucaklaşacağınız Manavgat Şelalesi olmalı. Merkeze 9 km uzaklıktaki şelale, sadece Side’nin değil, Antalya’nın da en güzel noktalarından biri. Manavgat Şelalesi’ni gördükten sonra yaklaşık 35 km uzaklıktaki tarihi Aspendos Köprüsü’ne doğru yola çıkabilirsiniz. Köprü, MS 4. yüzyılda Romalılar tarafından yapılmıştır. 13. yüzyılda Selçukluların yenilediği köprüdeki molanızın ardından yaklaşık 45 km mesafedeki Köprülü Kanyon’a gidebilirsiniz. Dünyanın en önemli rafting merkezlerinden biri olan Köprüçay üzerinde bulunan kanyonda doğanın keyfini çıkarabilir ya da rafting yaparak adrenalin dolu saatler geçirebilirsiniz.

Lezzetli Bir Mola

Köprülü Kanyon’un temiz havasının sizi acıktıracağı muhakkak. Eğer yemek için sabırsızlanıyorsanız kanyondaki restoranlardan birisini tercih edebilirsiniz. Bu lokasyonda hizmet veren restoranlarda mangalda kırmızı et, beyaz et ya da balık yapabilirsiniz. Öğle yemeğinde farklı bir lokasyon tercih etmek isterseniz Side’de pek çok seçeneğiniz bulunduğundan emin olabilirsiniz. Etkileyici deniz manzaralarıyla Side’nin en çok tercih edilen restoranlarının geniş deniz ürünleri ve balıkları menüsü dikkatinizi çekecek.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Yılın büyük bölümünde denize girilen Side’de, öğleden sonranızı Akdeniz’in mavi sularında geçirmek istemenizden daha doğal bir şey olamaz. Beldenin doğusunda berrak sularıyla dikkat çeken birçok plaj sizi bekliyor. Titreyengöl, Sorgun ve Boğaz plajları hem ücretsiz kabin hem de otopark hizmeti veren halk plajlarından bazıları. Bu sırada bulunan otellere ait plajlarda da denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Bu plana alternatif olarak batıya doğru yola çıkabilir ve Side’nin güzel komşusu Belek’te denize girebilirsiniz.

Deniz keyfinin ardından öğlen saatlerini bir açık hava müzesini hatırlatan Side’nin tarihi bölgesine ayırmanızı öneririz. Apollon Tapınağı’nın, Seleukia Antik Kenti’nin, antik tiyatronun ve birçok tarihî kalıntının bulunduğu bu bölge tek kelimeyle muhteşem. Tarihî bölgedeki Side Müzesi’ni de görmenizi tavsiye ederiz. Arkeolojik kazılarda bulunan birçok değerli parçanın sergilendiği müze, Side ve Manavgat’ın köklü tarihlerini yakından tanıma imkânı sunuyor.

Side’de Akşam Keyfi

Side’de Akşam Keyfi

Böylesine harika bir günün güzel bir akşamı hak ettiği şüphesiz. Side’de güzel bir akşam demek, deniz kıyısında şık bir restoranda lezzetli balıklar ve deniz ürünleri demek. Elbette deniz ürünlerinin yanında zeytinyağlı soğuk mezeler ve salatalar da harika bir eşlikçi olacak. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlayan Side’de dünya mutfaklarından lezzetli seçenekler bulmak da mümkün.

Side’de Gece Hayatı

Enerjiniz henüz tükenmediyse ve günü erken bitirmek istemiyorsanız, Side gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Barlar sokağının yanı sıra sahilde harika bir manzara eşliğinde geceye devam edebilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Side Ofisleri

Avis Araç Kiralama Antalya Havalimanı Ofisi
Adres: Antalya Havalımanı İç Hatlar Gelen Yolcu Terminali
Telefon: (0242) 330 3073
www.avis.com.tr

Avis Araç Kiralama Belek Şehir Ofisi
Adres: Belek Mah. 19. Sk. 5 101 Serik / Antalya
Telefon: (0242) 225 0015
www.avis.com.tr