Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Sinop’ta Bir Gün

Sinop’ta Bir Gün

Adını Zeus’un biricik aşkı Sinope’den alan Sinop, güzelliğiyle bu ismin hakkını veriyor. Nereden bakarsanız bakın Karadeniz’i göreceğiniz bu şehirde sizi harika bir günün beklediğini bilmelisiniz. Sinopluların Sinop’ta ne yenir, Sinop’ta gezilecek yerler nerelerdir? gibi sorulara verdikleri yanıtları sizler için rehber haline getirdik. Sinop gezinizde bir araç kiralamak, şehirde geçireceğiniz günü daha verimli yaşamanıza yardımcı olabilir.

Sinop’ta Kahvaltı

Şehir merkezinde ya da merkezin biraz dışarısında daha sakin bir lokasyonda enfes bir kahvaltı yapabilirsiniz. Yöresel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz pek çok mekânda aynı zamanda klasik kahvaltı seçeneklerini de bulabilirsiniz. Şehre özgü lezzetlerden oluşan serpme kahvaltıyla güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Bafra pidesi, nokul, katlama veya kabak millesi sabah kahvaltısında tercih edebileceğiniz Sinop lezzetlerinden bazıları.

Sinop’un Gezilecek Yerleri

Sinop’un Gezilecek Yerleri

Kahvaltının ardından Sinop’ta görülecek yerleri keşfetmeye başlayabilirsiniz. Şehirde yaşayanlara göre günün ilk durağı Erfelek’teki Tatlıca Şelaleleri olmalı. Sinop merkeze yaklaşık 48 km uzaklıkta olan şelaleler nefes kesen bir doğal güzellik olarak dikkat çekiyor. Karasu Deresi üzerinde bulunan irili ufaklı 28 şelaleden oluşan bölge, trekking için de uygun. Giderek artan bir ilginin odağında olan şelaleler, doğayla baş başa huzurlu saatler vadediyor.

Lezzetli Bir Mola

Tatlıca’da doğayla buluşmak sizi acıktırmış olmalı. Öyleyse öğle yemeği için Sinop merkeze doğru yola çıkma vakti gelmiş demektir. Öğle yemeğinde deniz mahsulleri ve bu lezzetlere eşlik eden farklı salataları tercih edebilirsiniz. Deniz manzarası ve Sinop kalesine karşı güzel bir öğle yemeği, bir gün içinde yapılacak en keyifli aktivitelerden biri. Kahvaltıda tercih etmediyseniz öğle yemeğinde mutlaka nokul adlı hamur işinin tadına bakmalısınız. Rulo şeklinde hazırlanan doyurucu bir hamur işi olan nokulun haşhaşlısı ve cevizlisi özellikle öneriliyor.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Yaklaşık 4000 yıl önce Gaskalıların kale olarak inşa ettiği Sinop Cezaevi’nin şehrin en ünlü yapısı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Üç tarafı denizle çevrili olduğu için “Anadolu’nun Alcatraz’ı” olarak anılan kale, 1568 - 1999 yılları arasında cezaevi olarak kullanıldı. Geçmişte Sabahattin Ali, Mustafa Suphi, Burhan Felek ve Ruhi Su gibi yazar ve sanatçıların tutuklu kaldığı cezaevi, birçok şiire ve öyküye konu oldu. Sabahattin Ali, daha sonra bestelenecek “Aldırma Gönül” isimli şiirini 1933’te burada yazdı. Pontus, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde mimari açıdan zenginleşen yapı, günümüzde ziyarete açık ve gizemli atmosferiyle ziyaretçilerine ilginç bir deneyim vadediyor.

Cezaevinin ardından MÖ 7. yüzyılda yapıldığı düşünülen Sinop Kalesi’ni gezebilirsiniz. Romalıların inşa ettiği, Bizanslıların da ibadethaneye dönüştürdüğü Balatlar Kilisesi’ni görmek de keyifli olabilir.
Yaz aylarında Sinop’ta denize girmek isterseniz, merkeze 4 km uzaklıktaki Karakum’u tercih edebilirsiniz. Siyah kumsalıyla meşhur olan Karakum, Karadeniz kıyısında nadir görülen dalgasız noktalardan biri.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Sinop’ta günün yorgunluğunu atabileceğiniz ve lezzetli yemekler yiyebileceğiniz pek çok mekân var. Palamut pilaki, ıslama, sirkeli pırasa, içli tava, mısır çorbası ve Sinop mantısı akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz yöresel lezzetlerden bazıları. Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı keyifli bir akşam yemeği yemek Sinop gezisinde yaşadığınız unutulmaz anlardan birisi olacak.

Sinop’ta Gece Hayatı

Akşam yemeğinin ardından geceye devam etmek isteyenler şehirdeki cafe ve barlarda keyifle zaman geçirebilirler. Konuklarını panoramik Karadeniz manzarasıyla karşılayan mekânlardan birisini seçerek canlı müzik eşliğinde geceyi sonlandırabilirsiniz.