Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Trabzon’da Bir Gün

Trabzon’da Bir Gün

Büyüleyici doğası ve zengin tarihiyle Trabzon, kesinlikle keşfedilmesi gereken şehirlerden biri. Trabzon gezisinde tertemiz bir hava, tadı damağınızda kalacak lezzetler ve nevi şahsına münhasır Trabzon halkı sizi bekliyor olacak. Şehirde dolu dolu bir gün geçirmek için yapacağınız planda şehir halkının önerilerini değerlendirebileceğiniz düşündük. Trabzon’da ne yenir, Trabzon’un gezilecek yerleri nerelerdir? gibi sorularımıza aldığımız cevaplarla bir gezi programı oluşturduk. Görülecek çok yer var, bu nedenle yapılacak ilk şey bir araç kiralamak olmalı.

Trabzon’da Kahvaltı

Trabzon’da Kahvaltı

Trabzon’da kahvaltı denildiği zaman akla denemek isteyeceğiniz pek çok lezzet geleceğinden eminiz. Kuymak, mısır ekmeği, su böreği, kaymak ve kaygana mutlaka denemeniz gereken Trabzon lezzetlerinden bazıları. Harika bir köy kahvaltısı ile güne başlamak bu bölgeyi keşfederken ihtiyacınız olan enerjiyi depolamanız için oldukça önemli. Ayrıca Trabzon’a kadar gelmişken yerinde yapılmış yöresel lezzetleri keşfetmemek de olmaz.

Trabzon’da Gezilecek Yerler

Trabzon’da Gezilecek Yerler

Kahvaltı sonrası ilk durağınız Peristera Manastırı olarak da bilinen Kuştul Manastırı olabilir. 752 yılında yapılan manastır 13. yüzyılın başında yağmalanmış. 14. yüzyılın ortalarında yeniden kullanılmaya başlansa da 20. yüzyılın başında çıkan bir yangında harap olmuş. Yaşadığı tüm talihsizliklere rağmen manastır bugün hâlâ ayakta ve mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında.

Trabzon’a gelip de Sümela Manastırı’nı görmeden olmaz. Meryem Ana Manastırı olarak da anılan Sümela Manastırı, 4. yüzyılda kilise olarak inşa edilmiş. Yaklaşık 1000 yıl sonra kiliseden manastıra dönüştürülmüş. Manastırın günümüze ulaşan freskleri ise göz kamaştırıcı, bu nedenle gezi planınızda bu tarihi yapıya mutlaka yer vermelisiniz.

Trabzon’un doğal harikaları yaylarına ve dünyanın dört bir yanından turist çeken Uzungöl’ü ziyaret ederek, tabiatın kollarında rahat bir nefes alabilirsiniz.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Trabzon’un temiz havası iştahınızı açacak. Öğle yemeği molası için Akçaabat köftesi, su böreği, çoban kavurma ve manda yoğurdunu gibi yöresel lezzetleri tatmak oldukça doğru bir seçenek olur. Eğer sabah kahvaltısında kuymak yemediyseniz, bu hakkınızı öğle yemeğinde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Yemekten sonra Trabzon kültürünü hissedeceğiniz bir yer olan Kadınlar Pazarı’nda alışveriş yapmak iyi bir fikir olabilir. Burası Trabzonlu kadınların el işlerini sergiledikleri; taze süt ürünleri, organik ürünler ve yöresel yemeklerin bulunduğu bir pazar. Pazara yaklaşık 4 km uzaklıktaki Atatürk Köşkü de listenizde olması gereken yerlerden biri. 1913’te yaptırılan köşk Mustafa Kemal’in Trabzon seyahati sırasında kaldığı yer.

Köşkün ardından Ayasofya Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 1250-1260 yıllarında kilise olarak inşa edilen yapı 1584’te camiye dönüştürülmüş, 1964’te müze olarak ziyarete açılmış. Hristiyan ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan Ayasofya Müzesi’nin freskleri, günümüze korunarak gelmişler ve muhteşem bir görsel şölen sunuyorlar.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Sıra geldi Karadeniz mutfağının enfes yemeklerini akşam yemeğinde bir kez daha tatmaya… Akşam yemeği için kaygana, kuymak ve çoban kavurma yine tercih edilebilir yemekler listesinde ön plana çıkıyor. Karalahana sarması, hamsi tava, hamsili pilav, ısırgan çorbası, Trabzon pidesi de akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor. Trabzon’da farklı mutfaklara ait lezzetler de bulabilirsiniz ancak yöresel lezzetleri yerinde keşfetmenin çok başka bir deneyim olduğunu söylemekte fayda var.

Trabzon’da Gece Hayatı

Trabzon’da akşam yemeği sonrasında hizmet vermeye devam eden, hafif canlı müzik performanslarının sergilendiği çok sayıda mekan var. Eğer keyifli bir manzara eşliğinde geceye devam etmek isterseniz marinada bulunan mekanları tercih edebilirsiniz.

Trabzon’da Oto Kiralama

Avis Trabzon ofisinden araç kiralamak şehrin güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfetmenizi sağlayacak. Trabzon’da oto kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Trabzon Ofisi
Trabzon Havalimanı Ofisi
Adres: Trabzon Havalimanı İç Hatlar Gelen Yolcu Terminali
Telefon: (0462) 325 5582
www.avis.com.tr