Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Ürgüp’te Bir Gün

Ürgüp’te Bir Gün

Ürgüp denince aklınıza sadece Kapadokya ve Göreme gelmesin. Çünkü Uçhisar, Derinkuyu, Avanos, Kaymaklı ve Ihlara gibi mutlaka görülmesi gereken yerler de Kapadokya bölgesine dâhil. Dolayısıyla Ürgüp ve çevresinin keyfini doyasıya çıkarmak için bir arabaya ihtiyacınız var. Kapadokya’da araba kiralama işlemini yaptıktan sonra burada geçireceğiniz bir günü nasıl planlamalısınız? Ürgüp’te ne yenir, Kapadokya’ya nasıl gidilir, Ürgüp’ün tarihi yerleri nerelerdir? Sorularının cevaplarını sizler için bir araya getirdik.

Ürgüp’te Kahvaltı Mekânları

Ürgüp’te Kahvaltı Mekânları

Yerel lezzetleri harika bir manzara eşliğinde deneyimlerken aynı zamanda geziniz için bolca enerji toplamak, keyifli bir kahvaltıyla mümkün. Ürgüp’te rotanıza göre birbirinden farklı kahvaltı mekânlarını deneyimleyebilirsiniz. Damak tadınıza uygun pek çok kahvaltı seçeneğini bir arada bulabilirsiniz.

Ürgüp’te Gezilecek Yerler

Ürgüp’te Gezilecek Yerler

Yaklaşık 60 milyon yıl önce gerçekleşen volkanik patlamaların oluşturduğu lavlar, Kapadokya’nın bir doğa harikası olmasını sağlamış. Rüzgâr ve yağmur yumuşak kayalara çarpıcı şekiller ve renkler kazandırmış. Kapadokya’nın en turistik noktası olan Ürgüp, bölgeye ait tüm karakteristik özellikleri bünyesinde barındırıyor. Selçuklular’ın Altıkapı’sı, Temenni Tepesi ve Üç Güzeller, Ürgüp’te görülecekler listesinde yer almalı. Göreme Açık Hava Müzesi’nde sizi kayalara oyulmuş ve çoğu 11. yüzyıldan kalma kiliseler karşılayacak. 30’a yakın kiliseden ziyarete açık olan sekiz tanesi bile Kapadokya’da Hristiyanlık tarihini özetlemeye yetiyor. Günümüze ulaşmayı başaran kiliselerin en etkileyicisi olan Elmalı Kilise, hem duvar resimleri hem de atmosferiyle görenleri büyülüyor.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Ürgüp gezisinde keyifli bir mola vermenin en güzel bir yanı da yöresel lezzetleri tatmak. Gezinize öğle saatlerinde vereceğiniz kısa bir aradan sonra devam edebilirsiniz. Yöresel lezzetlerin yanı sıra dünya mutfaklarından seçkin örnekleri de tadabileceğiniz bölgede mutlaka damak zevkinize uygun bir tat bulacaksınız. 

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Öğle yemeğinin ardından Kapadokya bölgesinde görebileceğiniz pek çok yer daha var. Ürgüp’te araç kiralamak gezinize hız kesmeden devam etmenize yardımcı olacak. Gezinizin bu bölümünde ilk durağınız Rahipler Vadisi olarak da bilinen ve harika bir manzaraya sahip olan Paşabağ olmalı. Paşabağ’ın ardından Hristiyan dervişlere geçmişte ev sahipliği yapmış Çavuşin ile Zelve’yi gördükten sonra Avanos’ta mola verebilirsiniz. Kızılırmak’ın geçtiği ve çömlekleriyle ünlü Avanos, Ürgüp’e yaklaşık 15 km uzaklıkta. Alaaddin Cami, Sarıhan Kervansarayı ve Dereyamanlı Kilisesi’ni gezdikten sonra dilerseniz Avanos’taki çömlek atölyelerinde eğlenceli saatler geçirebilirsiniz.

MS 3. yüzyılda Kapadokya bölgesine yerleşen Hristiyanlar, yıllar içinde barınma ve saklanma ihtiyacı duymuşlar. Saldırılara son derece açık olan Kapadokya bölgesinde yeraltı şehirleri inşa etmişler. Yeraltındaki bu dev yerleşim yerlerinde aynı zamanda ekinlerini depolayarak koruma fırsatı da bulmuşlar. Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehirlerinde gördüklerinize inanamayacaksınız. Dar tünellerden yeraltına kat kat inip buradaki gündelik yaşamı hayal ettiğinizde bile yeterince şaşıracaksınız.

Ürgüp’te yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Balon turu yapmayı, Saruhan Kervansarayı’nda bir akşam sema gösterisi izlemeyi, Ihlara Vadisi yolunda Kapadokya’nın derinlerine dalmayı, Güvercinlik Vadisi’nden Göreme’ye uzanmayı da yapacaklar listenize ekleyebilirsiniz. Kendinizi başka bir gezegendeymiş gibi hissedeceğiniz Kızıl Vadi ise unutulmaz anlarınıza çok özel bir atmosfer oluşturacak.

Ürgüp’te Akşam Keyfi

Ürgüp’te Akşam Keyfi

Keyifli ve şaşırtıcı bir keşiften sonra güzel bir akşam yemeği ile bu geziyi taçlandırabilirsiniz. Bölgeye meşhur testi kebabını ve üzüm bağlarından yapılan şaraplarını tatmak için her yıl yüzbinlerce insanın geldiğini de hatırlamak isteriz. Gün batımında sıcak hava balonlarının masalsı görüntüsü eşliğinde birbirinden güzel lezzetlerin tadına bakarken tüm yorgunluğunuzu unutacaksınız. Ürgüp mutfağına ait lezzetlerin yanı sıra dünya mutfakların örnekler ve İç Anadolu’nun iddialı yemeklerini deneyimleyebilirsiniz.

Ürgüp’te Gece Hayatı

Ürgüp’te bitmesini hiç istemediğiniz bir gün geçirdiniz. Üzerinizdeki tatlı yorgunluğa rağmen gece devam etsin istiyorsanız farklı seçenekleriniz olduğunu aklınızda bulundurun. Bölgede hizmet veren otellerin çoğunun farklı konseptlerde hizmet veren barları bulunuyor. Ayrıca farklı lokasyonlarda, eşsiz manzaralara sahip pek çok eğlence mekânı da bölgede hizmet veriyor.

Avis Araç Kiralama Ürgüp Ofisleri

Avis Araç Kiralama Nevşehir Kapadokya Havalimanı Ofisi
Adres: Nevşehir Havalimanı İç Hatlar Gelen Yolcu Terminali
Telefon: (0384) 216 1602
www.avis.com.tr
 
Avis Araç Kiralama Nevşehir Şehir Ofisi
Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi Lale San Sitesi No:157 Opet Paslanmazlar içi Nevşehir MERKEZ
Telefon: (0549) 354 0051
www.avis.com.tr