Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Yalova’da Bir Gün

Yalova’da Bir Gün

Şifalı suları ve doğal güzellikleriyle bilinen Yalova’yı keşfetmenin en pratik yolu Avis ofisinden bir araç kiralamak. Burada geçireceğiniz bir günü planlarken Yalova’da araç kiralama yapmanız gereken ilk işlemlerden birisi sonrasında ise harika bir gezi planı ile bölgeyi keşfedebilirsiniz. Yalova’da ne yenir, Yalova’nın gezilecek yerleri nerelerdir? gibi merak ettiğiniz sorular için hazırladığımız öneriler ile keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Yalova’da Kahvaltı

Yalova’da Kahvaltı

Klasik bir kahvaltı isteyenler ya da gezi öncesinde hafif atıştırmalıklar tercih edenler Yalova’da aradıkları lezzetleri kolayca bulabiliyor. Kahvaltıda ne istediğinize karar verdikten sonra gerisi çok kolay. Uzun ve keyifli bir serpme kahvaltı tercihiniz ise Yalova’da çok sayıda seçeneğiniz var. Eğer birkaç atıştırmalık ile yolunuza devam edecekseniz şehrin işlek caddelerinde harika fırınları ziyaret edebilirsiniz.

Yalova’da Gezilecek Yerler

Yalova’da Gezilecek Yerler

Delmece Yaylası, Dipsiz Göl ve Erikli Şelalesi’ne ev sahipliği yapıyor. Yayla, şifalı suları ve ağaç çeşitliliğiyle özel bir yer. Yaylada yürüyüş yapabilir, gölün nefes kesen manzarası için soluklanabilir ya da Erikli Şelalesi’nin serin sularında yüzebilirsiniz. Her mevsimde farklı güzellikler sunan yayla günün ilk durağı olmayı fazlasıyla hak ediyor. Önerdiğimiz yaylada keyifli saatler geçirebilir, güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Delmece Yaylası’nın ardından 25 km uzaklıktaki Çınarcık’ta öğle yemeği molası verebilirsiniz. Şehrin en popüler lokasyonlarından birisi olan Çınarcık’ta özellikle deniz ürünleri odağında çok sayıda seçenek bulunuyor. Ancak harika bir manzara eşliğinde keyifli bir mangal deneyimi için de Çınarcık doğru adres.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Çınarcık, hafta sonları ve yaz aylarında İstanbul, Kocaeli ve Bursa’dan çok sayıda misafir ağırlıyor. Çınarcık sahilinin sonundaki koy, bölgenin en güzel yerlerinden birisi. Bu koyda Deniz ve güneşin tadını çıkardıktan sonra kendinizi Çınarcık’ın meşhur dondurmasıyla ödüllendirebilirsiniz.

Çınarcık’ın ardından dilerseniz 36 km uzaklıktaki Armutlu’ya giderek eski Rum evlerini görebilir ya da 19 km uzaklıktaki Yürüyen Köşk’e doğru yola çıkabilirsiniz. Atatürk’ün isteğiyle yapımına başlanan köşkün ilginç bir hikâyesi var. İnşaatı sürerken köşkü ziyaret eden Atatürk, bir çınar ağacının dallarını kesmeye çalışan bahçıvanı görür ve bunu neden yaptığını sorar. “Ağacın dalları köşkün duvarlarına dayandığı için” yanıtını alınca ağacın kesilmesini değil, köşkün kaydırılması gerektiğini söyler. Bunun üzerine yetkililer İstanbul’dan getirilen raylarla köşkü kaydırırlar. Bu olayın ardından yapı Yürüyen Köşk adını alır ve çınarla birlikte şehrin sembolü haline gelir. Yürüyen Köşk’ün ardından yaklaşık 1,5 km uzaklıktaki Çiftlikköy’deki Kara Kilise’yi görebilirsiniz. Doğu Roma İmparatorluğu’na ait kilise, Yalova’nın tarihine ışık tutan en önemli yapılardan biri.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Deniz ürünlerini seviyorsanız Yalova’da her daim taze deniz ürünleri tadabileceğiniz çok sayıda restoran bulunuyor. Balık çorbası, güveçte karides ve lüfer en çok tavsiye edilen deniz ürünleri menüsü olarak sunuluyor. Akşam yemeğinde kırmızı et tercih ediyorsanız, tercihinizi farklı konseptlere sahip mekânlardan yana kullanabilirsiniz. Ocakbaşı ve mangal konseptlerini modern bir şekilde uyarlayan restoranlarda keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Yalova’da Gece Hayatı

“Marmara’nın Bodrumu” olarak anılan Çınarcık, Yalova’da gece hayatının kalbinin attığı yer. Geceye devam etmek istiyorsanız Çınarcık’ı mutlaka listenize almanızı öneriyoruz. Ancak Yalova’da da pek çok cafe ve bar farklı konseptleri ile hizmet veriyor. Bu nedenle dilerseniz tercihinizi Yalova’dan yana kullanıp keyifli manzara eşliğinde canlı müzik performanslarını dinleyerek geceyi tamamlayabilirsiniz.

Yalova Oto Kiralama

Avis Yalova ofisinden araç kiralayarak şehrin güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Yalova’da oto kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Yalova Ofisi
Adres: Bahçelievler Mah. Fatih Cad. Melek Apt. No: 99/B Yalova
Telefon: (0226) 812 2002
www.avis.com.tr