Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Kastamonu’da Bir Gün

Kastamonu’da Bir Gün

Kastamonu denildiği zaman akla ilk gelenler meşhur Kastamonu evleri ve Taşköprü sarımsağı olsa da bu şehir size tarihi değerleri, doğal güzellikleri ve eşsiz lezzetleriyle keyif dolu bir gün vaat ediyor. Kastamonu’da araç kiralama şehri konforlu bir şekilde gezebilmek için en uygun seçenek. Şehirdeki zamanınızı en verimli şekilde değerlendirebilmeniz amacıyla sizin için Kastamonuluların önerilerini derledik. Kastamonu’da ne yenir? ve Kastamonu’nun tarihi yerleri nerelerdir? sorularına aldığımız cevaplarla hazırladığımız gezi rehberi eşliğinde gezinizi planlayabilirsiniz. Gezinizi planlamadan önce size ilk önerimiz Avis ofisinden bir araba kiralamanız olacak. Ardından şehri gezmeye hızlı bir giriş yapabilirsiniz.

Kastamonu’da Kahvaltı

Kastamonu’da Kahvaltı

Güne güzel bir başlangıç yapmak için ihtiyacınız olan güzel bir kahvaltı. Kastamonu’nun güzelliklerini izlerken kahvaltı keyfi yapabileceğiniz pek çok mekan var. Mükellef bir kahvaltı sofrası eşliğinde güne hazırlanabilir, ev yapımı organik lezzetlerin tadını çıkararak kahvaltınızı yapabiliriz. Kastamonu kahvaltılarının olmazsa olmazı olan İnebolu simidinin tadına bakmadan sofradan kalkmamanızı öneriyoruz.

Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Doğa içinde ve doğal lezzetlerle yapılan bir kahvaltıdan sonra Loç Vadisi tüm ihtişamıyla sizi bekliyor. Vadiye Kastamonu’nun merkezine yaklaşık 130 km uzaklıktaki Cide ilçesinden gidebilirsiniz. Küre Dağı eteklerinde yer alan vadi, dünyada sadece o bölgede bulunan bitki çeşitliliğiyle milli park olmaya aday. Vadinin içinden geçen Devrekani Çayı ise mutlaka görmeniz gereken başka bir doğal güzellik. Zengin çam ormanlarıyla çevrili bölgede balık tutulabiliyor ve mevsimine göre çaya girilebiliyor.

Gezinizin bu bölümünde Gideros Koyu’na uğramayı unutmayın. Loç Vadisi’ne 30 km uzaklıktaki koy, son dönemin popüler gezi mekânları arasında gösteriliyor. Karadeniz’le tezat oluşturan durgun suyu ve meşe, kestane, şimşir, kayın ve çam ağaçlarından oluşan doğasıyla görülmeye değer. Mevsim yazsa denize girebilir, sandalla açılabilir, hatta yanınızda ekipmanlarınız varsa kamp yapabilirsiniz.

Lezzetli Bir Mola

Lezzetli Bir Mola

Karadeniz’in doğasında bir gezintiye çıktıysanız, çabuk acıkmanız kaçınılmaz. Deniz kenarında yer alan mekânlarda harika bir manzarayla birlikte lezzetli deniz ürünlerinin keyfine varabilirsiniz. Kastamonuluların balık önerisi barbunya ve mezgit. Ancak gezinize şehir merkezindeki mekânlarda devam edecekseniz, Kastamonu mutfağının benzersiz lezzetleri arasından seçim yapabilirsiniz. Etli ekmek, tirit, mıklama, bandurma ve patates paçası öğle yemeğinde deneyebileceğiniz bazı lezzetler

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Yemeğinizi şehirde yemeyi tercih ettiyseniz Kastamonu Saat Kulesi’ni gezerek yolculuğunuza devam edebilirsiniz. 1885 yılında yapılan 12 m yüksekliğindeki kulenin ilginç bir hikâyesi var. Kule, II. Abdülhamit tarafından İstanbul Sarayburnu’ndan Kastamonu’ya sürgün olarak gönderiliyor. Sebebi ise, çanının zamansız çalmasından dolayı padişahın gözdelerinden birinin çocuğunu düşürmesi.

Saat Kulesi’nden sonra kuleye 650 m mesafedeki Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi’ni gezebilirsiniz. 1870’te inşa edilen konak bugün Etnografya Müzesi olarak kullanılıyor ve içinde Kastamonu kültürüne ait dokumacılık, kunduracılık, ahşap oymacılığı, bakırcılık ve urgancılık gibi el sanatları örnekleri sergileniyor.
Gezinizin akşam yemeğinden önceki son durağı Kastamonu Kalesi olabilir. Müzeye 500 m mesafedeki kalenin tarihi 12. yüzyıla dayanıyor ve Bizans İmparatorluğu’nu o dönem yöneten Komnenos Hanedanı tarafından yaptırıldığı biliniyor. Şehrin adının da bu kaleye verilen Kastra Komnenos yani Komnenos Kalesi adından geldiği düşünülüyor.

Kastamonu’da Akşam Keyfi

Kastamonu’da Akşam Keyfi

Kastamonuluların akşam yemeği için önerdiği yemekler yine Kastamonu mutfağından seçilmiş lezzetler olması ile ön plana çıkıyor. Tüm Kastamonuluların lezzetiyle üzerinde anlaştıkları yemek kel simitli tirit. Ancak siz yine de oralara kadar gitmişken başka tatlar denemeyi unutmayın. Akşam yemeği için çökertme kebabı, banduma ya da püryan kuyu kebabından en az birini mutlaka denemelisiniz. Yemeğin üzerine ise Kastamonu’nun ünlü cırık tatlısı ya da çekme helvası ile günü sonlandırabilirsiniz.

Kastamonu’da Gece Hayatı

Kastamonu’nun bir gezgin için belki de en zayıf yanı, şehirde akşam yemeğinden sonra günün yorgunluğunu atabileceğiniz mekânların oldukça az olması. Yine de önerilere kulak vermekte fayda var. Kastamonulular aradığınız hizmeti şehirde hizmet veren otellerde yer alan mekânlarda bulabileceğinizi söylüyorlar.