Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Rize’de Bir Gün

Rize’de Bir Gün

Karşınızda yemyeşil yaylaların manzarası, masanızda mis gibi bir bardak çay ve içinizi kaplayan huzur. Rize benzersiz tabiatı, yöresel tatları ve tarihi yapılarıyla mutlaka görmeniz gereken illerimizden biri. Rize’de ne yenir, Rize’de görülmesi gereken yerler nerelerdir? sorularının cevaplarını içeren yazımızdan ilham alarak harika bir gün planlayabilirsiniz. Rize’de daha rahat gezmek için araç kiralama hizmeti almak iyi bir seçenek. Aracınızı kiraladıktan sonra Karadeniz’in büyüleyici doğası içinde harika bir gün sizi bekliyor.

Rize’de Kahvaltı

Rize’de Kahvaltı

Güne muhteşem bir manzarayla ve leziz bir kahvaltıyla başlamak isterseniz Rize’de çok sayıda seçenek sizi bekliyor. Muhlama, Laz böreği, sadece sabah saatlerinde bulabileceğiniz Rize kavurması, pazı tavalısı ve Rize simidi harika bir kahvaltıda size eşlik edecek lezzetlerden bazıları.

Rize’de Gezilecek Yerler

Rize’de Gezilecek Yerler

Şehir merkezinden 107 km uzaklıktaki Kaçkar Dağları Milli Parkı’na gelip de doğanın güzelliğine âşık olmamak mümkün değil. Bu özel park, 92’si koruma altında olan 136 kuş türüyle birlikte dağ keçisi, su samuru, vaşak, yaban keçisi, yaban domuzu gibi çeşitli hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Kaçkar Dağları Milli Parkı kano, trekking, dağcılık, kayak gibi adrenalin sporlarını sevenler için doğru adres. Ayrıca bölgede bisiklete binmek ve piknik yapmak da sıkça tercih edilen aktiviteler arasında yer alıyor.

Milli parka 25 km mesafedeki Zilkale, gezinizin bir sonraki durağı olabilir. Fırtına Vadisi’nde bir geçide konumlanmış Zilkale’nin yapım tarihi kesin olarak bilinmiyor. Kalenin Trabzon İmparatorluğu döneminde bir lord tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Oldukça iyi korunmuş Zilkale, Milli Park’a 29 km uzaklıkta.

Lezzetli Bir Mola

Rize’de yöresel lezzetleri deneyimlemeden şehri tam olarak keşfetmiş sayılmazsınız. Ancak şehirde yöresel yemeklere alternatif olarak dünya mutfaklarından seçkiler bulmak da mümkün. Rize’ye kadar gelmişken her yerde bulamayacağınız yöresel lezzetleri seçmenizi öneririz. Karalahana çorbası, hamsi kolu ve Rize’nin meşhur etli kuru fasülyesi denemeniz gereken lezzetlerden bazıları.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Konaklar Mahallesi olarak ismi değiştirilen Makrevis Mahallesi gösterişli konakları, benzersiz atmosferiyle eşsiz bir durak. Yaylada konumlanmış, gözlerden uzak Makrevis’in en meşhur yapısı Tarakçıoğlu Konağı. Osmanlı zamanında Rusya’ya göç eden ve oradaki büyük evlere hayran kalan Hemşinli Hurşit Ağa, memleketine döndüğünde bu konağı yaptırıyor. Konak Rus mimarisinden izler taşıyor.

19. yüzyılda inşa edilen sivil mimari örneği Rize Müzesi, Sarı Ev olarak da biliniyor. Müzedeki arkeolojik eserler, sikkeler ve el yazmaları görülmeye değer. Rize Müzesi şehir merkezinde yer alıyor. Rize Müzesi ziyaretinizin ardından müzeye 1 km mesafede olan Rize Kalesi’ni görebilirsiniz. İç kale ve aşağı kale olarak iki bölümden oluşan Rize Kalesi’nin aşağı kale kısmı zamanla yok olmuş. İç kale bir zamanlar Cenevizliler tarafından kullanılmış, zaman içinde harap olsa da Bizans döneminde onarılarak kullanımına devam edilmiş.

Akşam Keyfi

Akşam Keyfi

Rize gezinizde çok sayıda balık restoranıyla karşılaşacağınız için günü deniz ürünleriyle bitirmek isteyebilirsiniz. Şehirde mezgit, zargana ve elbette hamsi en çok tercih edilen balık çeşitleri arasında yer alıyor. Deniz ürünlerine alternatif olarak Rize pidesi, sac kavurma, pazı tavalısı gibi farklı lezzetleri de tercih edebilirsiniz. Seçiminiz ne olursa olsun yemek sonrasında demli bir Rize çayı eşliğinde keyfinizi devam ettirmeyi ihmal etmeyin.

Rize’de Gece Hayatı

Akşam yemeğinin ardından geceyi biraz uzatmak isterseniz, Rize’de tercih edebileceğiniz farklı mekan alternatifleri sizi bekliyor olacak. Otellerin içerisinde yer alan cafe ve barlar geceyi keyifli bir şekilde noktalamak için tercih edebileceğiniz alternatiflerden birisi.

Avis Araç Kiralama Rize Ofisi

Adres: Mermerdelen mah. Cumhuriyet cad. No:28/A Rize
Telefon: (0464) 225 0053
www.avis.com.tr