Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Amasya’da Bir Gün

Amasya’da Bir Gün

Osmanlı mimarisinin ve mutfak kültürünün yaşatıldığı yerlerden biri olan Amasya, size tarih ve lezzet dolu bir gün vadediyor. Burada geçireceğiniz bir günü planlayabilmeniz için Amasyalıların fikirlerini alarak bir rehber hazırladık. Amasya’da ne yenir? Amasya’nın tarihi yerleri nerelerdir? gibi sorulara aldığımız yanıtlar gezinizi daha çok daha keyifli bir hale getirecek. Ancak öncesinde yapmanızı önerdiğimiz ilk şey Avis Amasya oto kiralama ofisinden araç kiralama işlemi yapmanız. Amasya araç kiralama işleminizin ardından şehri hızla keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Amasya’da Kahvaltı

Havalimanındaki Avis Amasya oto kiralama ofisinden araç kiralama işlemini tamamladıktan sonra günün ilk öğünü için yola çıkabilirsiniz. Ev yapımı peynirler, reçeller, börekler, menemen ile bir sofra ile güne başlayabilirsiniz.

Amasya’da Gezilecek Yerler

Amasya’da Gezilecek Yerler

Kahvaltının ardından Amasya’da ilk durağınız Borabay Gölü olmalı. Bu doğa harikası lokasyonlar arasındaki uzun mesafeyi gördükçe araç kiralama işlemi yaptığınıza çok memnun olacaksınız. Merzifon’a yaklaşık 90, Amasya merkezine ise 65 km uzaklıktaki göl, kartpostallık bir güzelliğe sahip.

Lezzetli Bir Mola

Borabay’ın temiz havası sizi acıktırmış olmalı. Öyleyse Amasya merkeze dönmek iyi bir fikir olabilir. Şehre özgü lezzetleri tadabileceğiniz mekânlardan birinde mola verebilirsiniz. Patlıcan çullama, ayva gallesi, Tokat kebabı ve bat yemeği tercih edebileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.

Keşfe Devam

Keşfe Devam

Öğle yemeğinin ardından birkaç saatinizi Amasya merkeze ayırabilirsiniz. Amasya Kalesi’yle gezinize başlayabilir, sonrasında Pontuslulara ait kaya mezarlarını görebilirsiniz. Kale ve kaya mezarları şehri en güzel izleyebileceğiniz iki nokta. Kaya mezarlarının çıkışındaki sergilerde yöreye özgü el işleri ve hediyelik eşyalar satın alabileceğinizi belirtelim. Yeşilırmak kıyısında yürüyüş yapmak ve nehir boyunca sıralanmış Osmanlı camilerini keşfetmek Amasya’da yapabileceğiniz diğer aktiviteler. Şehrin dar sokaklarını ve tarihi evlerini yakından inceleyerek keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Merkezde geçirdiğiniz saatlerin ardından bir sonraki durak Merzifon olmalı. Geçmişi Roma Dönemi’ne uzanan Merzifon, altın çağını Osmanlı Dönemi’nde yaşamış. 17. yüzyılda inşa edilen Paşa Camisi, Merzifon’daki en ünlü Osmanlı yapılarından biri. 15. yüzyılda inşa edilen Merzifon Bedesteni ve Yıldırım Beyazıt’ın oğlu Çelebi Mehmet’in yaptırdığı saat kulesi Amasyalıların mutlaka görmenizi önerdiği noktalar arasında.

Amasya’da Akşam Keyfi

Amasya’da Akşam Keyfi

Osmanlı mutfağından lezzetler deneyimleyebileceğiniz mekânlar, Merzifon’daki gezinizi biraz daha uzatmak için oldukça ikna edici bir neden. Topuz kebabı, bakla dolması, çatal çorba, kuzu tandır, beyaz lahanadan yapılan kalem böreği ve arnavutciğeri akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz özel lezzetler.

Amasya’da Gece Hayatı

Amasya’da Gece Hayatı

Küçük bir şehir olan Amasya’nın kendisi gibi mütevazı bir gece hayatı var. Canlı müzik eşliğinde keyifle zaman geçirebileceğiniz mekânlar genellikle şehirdeki otellerin içerisinde hizmet veriyor.

Amasya Oto Kiralama

Avis Amasya araç kiralama ofisinden araba kiralama işlemi yapmak şehrin güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfetmenizi sağlayacak. Amasya oto kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.

Avis Araç Kiralama Amasya Ofisi
Adres: Amasya Merzifon Havalimanı İç Hatlar Geliş Terminali
Telefon: (0532) 177 9588
www.avis.com.tr