Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Ofisi Seçiniz
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Avis araç kiralama maceranız burada başlıyor!

Avis uygulaması ile yolculuğunu hızlıca planla! Türkiye'nin 58 noktasında şehir ofisleri, 34 noktasında havalimani ofisleri ve Avis Yanında ofisleri ile parmaklarının ucunda..

App Store

Türkiye’nin Yöresel Vejetaryen Lezzetlerini Yerinde Keşfedin

Ülkemiz zengin mutfağı ve yöresel yemekleriyle her bölgede ayrı ayrı lezzetli tatlara sahip. Fakat konu vejetaryen beslenme olunca yönümüzü biraz daha Ege ve Akdeniz civarlarına çevirmemiz gerekiyor. Ege ve Akdeniz bölgesi, topraklarında yetişen bitkilerin çeşitliliği ve birçok kültürün izini taşıması sayesinde oldukça zengin bir mutfağa sahip.

Ülkemizde vejetaryen beslenme bilinci her geçen gün daha da gelişiyor ve dönüp baktığımızda yöresel yemeklerimizin aslında vejetaryen beslenme kültürüne ne kadar da yakın olduğunu görüyoruz. Sizler için ülkemizin ender tatlarını derlediğimiz, ziyaret edip oradayken yemeniz gereken vejetaryen yöresel yemeklerini tanıttığımız bir içerik hazırladık.

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı enginar, genellikle İzmir’in Urla, Karaburun ve Mordoğan ilçelerinde yetişir. Ege mutfağında en çeşitli yapılan yemeklerden biri zeytinyağlı enginardır. İç baklalı, taze baklalı, kızartma, dolma ve pilav şeklinde birçok tüketme seçeneği bulunur. Bu lezzetli vejetaryen yemeği asıl yöresi İzmir’e gidip yiyecekseniz, sadece çanak olarak tüketilmediğini unutmamalısınız. İzmirliler zeytinyağlı enginar yaparken yapraklarını da kullanarak yemek yaparlar.

Kabak Çiçeği Dolması

Ege bölgesiyle adeta bütünleşmiş olan kabak çiçeği dolmasının hasat zamanı mayıs ayından ekim ayına kadardır. Bu çiçekler özellikle güneş doğarken toplanmalı ve hızlıca suya koyulmalıdır. Ayıklanan çiçekler, zeytinyağı ve diğer dolmalık malzemelerle birleştiğinde ortaya enfes bir tat çıkmaması imkânsız bir hal alıyor. Pazar günleri Sığacık’ın büyük yöresel pazarını ziyaret edip, orada yaşayan yöre kadınları tarafından hazırlanan ve pişirilen kabak çiçeği dolmalarının tadına bakabilirsiniz.

Humus

Kökenleri Lübnan’a kadar uzanan humus, Doğu Akdeniz bölgesinin olmazsa olmaz yiyecekleri arasındadır. İçerisinde tahin, nohut ve sarımsak bulunan bu kendine özgü lezzet, Hatay ve Tarsus sofralarında paylaşılamıyor. Humus kahvaltıda, ekmek arasında ve mezelerde sıklıkla tüketilen bir yemek çeşidi. Tarsus ve Hatay’da humusun servis şekli farklı olduğu için herhangi bir ayrım yapmıyor iki ayrı bölgede de bu lezzetin tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Ispanak Başı Yemeği

Vejetaryen yemeklerimize Adana’dan devam ediyoruz ve Tarsus’tan ayrılmadan bu yöreye ait içerisinde ıspanak, mercimek ve nohut bulunan, mineral açısından oldukça zengin olan enfes ıspanak başı yemeğini sizlere tanıtmak istiyoruz. Ispanak başı yemeği lezzetini bol limonlu ve ekşi olmasından alıyor. Ispanak seviyorsanız bu yöresel ve sağlıklı yemeği mutlaka Tarsus’ta denemelisiniz.

Deniz Börülcesi

Deniz börülcesi, ülkemizde en sık Gökova ve Akdeniz kıyılarında yetişen bir bitkidir. Deniz suyunun gelgit yaptığı kısımlarda sular çekildikten sonra toplanan deniz börülcesinin tuzlu ve ekşi bir tadı vardır. Deniz börülcesi, ilkbahar mevsiminde tüketilmelidir. Akdeniz ve Ege kıyılarına geldiğinizde deniz börülcesini; meze, salata ya da çorba halinde dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Tüm bu lezzetli yeme içme yolculuğunda araç kiralamak ve gönlünüzce vakit geçirmek isterseniz Avis, her zaman size keyifli bir yol arkadaşlığı sunacaktır. Dilediğiniz yerlerde gezip, çeşitli lokasyonlardaki teslim alanlarından araçlarınızı kiralayabilir, gönlünüzce seyahatinize devam edebilirsiniz.