Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Saat Aralığı
İade Etme Ofisi
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Saat Aralığı
Avis araç kiralama maceranız burada başlıyor!

Avis uygulaması ile yolculuğunu hızlıca planla! Türkiye'nin 58 noktasında şehir ofisleri, 34 noktasında havalimani ofisleri ve Avis Yanında ofisleri ile parmaklarının ucunda..

App Store
mezeler

Lezzet Turuna Çıkıyoruz; Güneydoğu’nun Yöresel Lezzetleri

Ülkemiz, dünya mutfakları sıralamasında önde gelen nadide mutfaklardan bir tanesidir. Kültürel çeşitliliğiyle birlikte yöresel farklılıkları birçok değişik tadın ortaya çıkmasına öncülük etmiştir. Bu bölgelerden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yemekleri de oldukça kendine has, çeşitli ve lezzetlidir. Bu bölgede genellikle et ağırlıklı yemekler sevilir ve yapılır. Sizler için hazırladığımız Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yöresel lezzetlerini ve görmeden dönülmeyecek lokasyonlara hep birlikte göz atalım.

Gaziantep

Antep yemekleri, eşsiz tatları ile 7’den 70’e herkesin gözdesi. Gaziantep, oldukça eski tarihiyle ülkemizin 6. büyük kenti, bu nedenle de hakkında anlatacak çok şey bulunuyor. Buraya geldiğinizde önce kenti tanımalı, sonra mutfağa girmelisiniz.

Beyran; Antep mutfağının başlangıç menüleri arasında en çok tercih edilen yemek, “beyran” adını verdikleri çorbadır. Antep’te yiyeceğiniz bu çorbanın, restoranlar tarafından 13 saatlik bir hazırlama aşamasından geçtiğini biliyor muydunuz?

Simit kebabı; Antep’in en sevilen kebap çeşitlerinden biridir. “Simit” adı verilen ince bulgur ve zırhla çekilen kıyma ile hazırlanan, yörede fıstıklı yoğurtla birlikte sunulur.

Firik Pilavı; Antep başta olmak üzere Hatay ve Adana’da da oldukça ünlü bir yöresel tattır. Genellikle firik pilavı, et yemeklerinin yanında sunulur.

Katmer; nefis bir katmer tatlısına kim hayır diyebilir? Çıtır çıtır yufkası ve bol serpilmiş fıstıklarıyla katmer, Antep mutfağının en sevilen, sokaklarında da en sık rastlanan tatlıları arasındadır. Genellikle sunum sırasında yanına kaymak ya da dondurma ilave edilir.

Gaziantep’e gitmişken, gezip görmeden olmaz. Tarihi ve doğa güzellikleriyle adından söz ettiren Antep’i gezmeye gittiğinizde bizce görmeniz gereken iki önemli yer bulunuyor.

  • Zeugma Mozaik Müzesi; arkeologların, sanat tarihçilerinin ve kültür meraklılarının göz bebeği niteliğinde bir müzedir. Gerek sergilenen binanın büyüklüğü gerekse içerisindeki mozaiklerin çeşitliliği ve kapladığı alan bakımından dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri haline gelmiştir.
  • Rumkale; Menzimen Çayı ve Fırat Nehri’nin birleştiği yerde, yüksek kayalarda örtülü bir tepe üzerinde bulunur. Rumkale, bir yarımada üzerindedir. Bu yarımadanın da hendek ile bağlantısı kesildiği için ulaşım Antep’in Yavuzeli ilçesine 25 kilometre kadar uzaklıktaki kasabadan ya da Urfa’nın Halfeti ilçesindeki tekneler aracılığı ile yapılmaktadır.

Gaziantep, anlatarak bitirilebilecek bir şehir değil, bu nedenle burayı doya doya gezmeli ve yaşamalısınız. Gönlünüzce gezerken bir de yolu ve ulaşımı dert etmenize hiç gerek kalmasın. Gaziantep Havalimanı içerisindeki Avis araç kiralama ofislerinden size uygun aracınızı kiralayıp, keşiflerinize ara vermeden devam edebilirsiniz!

Şanlıurfa

Urfa ülkemizin en çeşitli ve ilginç sayılabilecek mutfak kültürüne sahip şehirleri arasında sayılabilir. Söz konusu yemekler olduğunda Urfa’da yaşayanların yemeklere değer biçtiğini söylemek hiç de yanlış olmaz. Urfa’ya gittiğinizde yemeden dönmemeniz gereken lezzetleri ve görmeden gitmemeniz gereken yerleri sizler için sıraladık.

Üzlemeli pilav; adını belki de daha önce duymadığınız bu pilav, sizi lezzetiyle büyüleyecek. Üzlemeli pilav içeriğinde kuş üzümü, kuşbaşı et ve nohut bulunur. Ülkemizde söz konusu pilav olduğunda birçok çeşit görmek mümkün. Urfa’ya özgü pilav çeşidi de üzlemeli pilav olarak adlandırılıyor.

Söğülme; Urfa’nın kendine has, oldukça lezzetli sebzeli ve etli yemeklerinden biri. Birçok kişi tarafından patlıcan salatası olarak da bilinen bu lezzetin biraz daha farklı bir çeşidi olduğunu söyleyebiliriz.

Aya Köftesi; bölgede öğlen yemeklerinde ve çay aralarında dahi atıştırmalık olarak tüketilen, sevilen lezzetlerden biridir. Köfteyi özel kılan, dövülmüş kara et ile hazırlanmasıdır. Aya köftesinin en büyük lezzet eşlikçileri de Urfa isotu ve ev yapımı salça kullanılarak yapılıyor olmasıdır.

Urfa’ya gezmeye geldiğinizde, hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne geldiğinizde Urfa’yı gezmeseniz bile görmeden dönmemeniz gereken bir yer bulunuyor; Göbeklitepe.

  • Göbeklitepe; yaklaşık 12.000 senelik tarihi ile İngiltere’deki Stonehenge ve Mısır Piramitlerinden yaklaşık olarak 7.500 yıl önce inşa edildiği bilinen Göbeklitepe, keşfi ile tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Böylelikle bu alan, insanlık tarihinin bilinen en eski tapınağı unvanını da almış oldu.

Göbeklitepe, Şanlıurfa Havaalanı’ndan Avis ile kiralayacağınız aracınızla size yalnızda 49 kilometre uzaklıkta kalıyor. Bu da 46 dakika gibi bir mesafede bu eşsiz tarihi alana ulaşabileceğiniz anlamına geliyor.

  • Balıklıgöl; ülkemizdeki inanç turizminin en önemli merkezleri arasında yer alıyor. 3 büyük dinin atası olarak kabul edilen Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yerde oluştuğuna inanılan Balıklıgöl, her geçen yıl binlerce yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Yol planlarınız arasında Urfa’yı gezmek bulunuyor ve birbirinden farklı alanları birbirinden farklı vasıtalarla dolaşmak ve zaman kaybetmek istemiyorsanız Avis her zaman yanınızda. Şanlıurfa Havalimanı’ndan ve şehir ofisinden dilediğiniz gibi araç kiralama işlemlerinizi gerçekleştirebilir, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin birbirinden eşsiz lezzetlerini ve doğasını konforlu bir biçimde keşfe çıkabilirsiniz.